הכללו של "אבא"

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/07/2012 | 13:23 | מאת: מרי

הי שירלי, בהמשך להתכתבותינו בעבר עולה לי שאלה נוספת. ילד מקסים שלי אוטאוטו בן 3,למרות הגירושין ואירועים מצערים במשפחה שלי יש לו תקשורת תמידית עם האב הביולוגי. נכון להיום הננו כבר גרים עם בן זוגי והקטן נקשר אליו מאוד חזק ובן זוגי הפך עבורו לדמות סמכותית וזה מאוד משמח אותי. הקטן קורא לו "אבא", בדיוק כמו שהוא קורא לאב הביולוגי, בן זוגי מקבל זאת בברכה וגם אני. לאחרונה קטנצ'יק התחיל לקרוא "אבא" כל גבר שהוא פוגש, ולא רק לקרוא אלא גם להפגין חיבה ולחבק ולחייך. איך ניתן להתייחס לתופעה ומה עלי לעשות? למרות שהילד נראה לעיתים מבולבל הוא יודע לעשות הבדלה בין האב הביולוג לבין בן זוגי, השאלה הגדולה מה עם הגברים הזרים בחוץ? מחכה לתשובתך המקצועית. תודה מראש

מרי שלום רב, פעוטות בגילו של בנך המתוק נוהגים לעיתים "להתבלבל" ולקרוא למבוגרים נוספים – אבא או אמא. חשוב שלא תלחצי ושלא תדאגי מכך. כאשר הילד קורא לגבר זר בשם אבא, יש לומר לו בנעימות ובאופן ענייני – התבלבלת, האיש הזה הוא לא אבא – אין לעשות מכך עניין גדול. נוגע ללב יחסו של בן זוגך לילד, והקשר החם שנוצר ביניהם, יחד עם זאת וכמו שהבנת היטב, אסור לבלבל את הילד בקריאה בשם "אבא" בין אביו הביולוגי לבין בן זוגך בעיקר כשאביו הביולוגי מעורב בחייו. ניתן אולי למצוא שם חיבה נחמד לבן זוגך, שרק בנך יקרא לו כך. בדרך זו השם "אבא" יהיה שמור רק לאביו הביולוגי, והשם השני יהיה שמור רק לבן הזוגך שחיי עימו בבית. השמות הנפרדים יצרו סדר בחייו, ולא יבלבלו אותו. מה את אומרת ? כל טוב, שירלי

11/07/2012 | 13:03 | מאת: מרי

הי שירלי, קודם כל תודה על ההכוונה..דיברתי עם בן זוגי והחלטנו להשמע להמלצותיך....למרות שכבר בילבלנו מספיק את הקטן...יש לי שאלה אחרת עכשיו. בהמשך ךאירוע המצער במשפחתי....איך מסבירים לילד מה קרה? ברור שיש להתחשב בגילו ושלב התפתחותו, מה רצוי לומר לו כשהוא מחפש את אבא שלי ז"ל כשאנו בבית של אמי. מתי לומר את האמת ובאיזה סיטואציה הכי מתאים לעשות זאת כדי שהוא לא ייפגע? תודה לך מראש, כרגיל אמתין לתשובתך המקצועית

מנהל פורום ייעוץ חינוכי