יעוץ דחוף בקשר לשינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/06/2012 | 13:09 | מאת: ר

בתי בת השנה ו 10 חודשים ישנה עדין במיטת תינוק שלה בחדרנו בכל ערב כאשר אני משכיבה אותה לישון היא צורחת ובוכה כי היא רוצה לישון במיטה שלנו הצרחות והבכי יכולות להמשך זמן רב בעלי אומר לי לא להתיחס אליה ולא לגשת אליה וככה תלמד שהיא צריכה לישון במיטה שלה אך לי זה מפריעה שהיא יכולה לבכות ולצרוח אפילו שעה ולכן אני נגשת אליה ומרימה אותה אך כמובן שכאשר אני מחזירה אותה למיטה זה שוב חוזר על עצמו שאלתי היא: מה איך נוהגים במקרה כזה מה עליי לעשות כדי שהילדה תבין שהיא צריכה לישון במיטה שלה ולא של ההורים? והאם לנהוג כמו שבעלי אומר לא להתיחס לצרחות ולהתעלם כי לי זה קשה ומפריע להתעלם ככה איך מלמדים ילד לישון במיטה משלו?

שלום רב, על מנת ללמד את בתך הפעוטה לישון במיטתה עלייכם להעזר באורך רוח, סבלנות ועקביות. ראשית יש לערוך סדר השכבה ידוע וברור בכל לילה, למשל: ארוחת ערב, מקלחת/אמבטיה, סיפור, שיר, חיבוקים ונשיקות. יש לשמור על אווירה רגועה ונינוחה בשעות הללו – ניתן לעמעם מעט את האורות ולהשמיע מוזיקה שקטה. חשוב לא לשחק במשחקים מעוררים ולא להשתולל עימה. דרך זו מעבירה לבתך את המסר, שהגיעה השעה להתכונן לשינה – עכשיו לילה, והגיעה השעה ללכת לישון. לאחר סיום ההכנות לשינה, השכיבי אותה במיטה ואמרי לה לילה טוב. בשלב זה אין להוציאה מן המיטה, אין לדבר עימה ואין לחבקה או לנשקה. שבי ליד מיטתה במקום שהיא תראה אותך, אך אל תביטי בה. כלומר היא תראה שאת נמצאת לידה מבלי לתת לה תשומת לב, שתעודד אותה להמשיך לבכות עד שתקבל את רצונה – לישון במיטתכם. אם היא קמה מן המיטה, יש להשכיבה שוב בדומייה. קחי בחשבון, שתהליך זה לוקח זמן מה, ויש את האפשרות להקצנת הבכי של בתך בתחילתו. בנוסף, חשוב לעודדה ולחזקה בתהליך זה במילים כמו: אני גאה בך שנרדמת במיטתך, היה לי נעים לראות אותך ישנה יפה במיטה שלך, הנך ילדה בוגרת ומקסימה וכו'. אם תתמידי בכך בעיקביות, בתך תבין ותלמד להרדם במיטתה. כך אינך מתעלמת מהצרחות מצד אחד, ומן הצד השני מלמדת ומחנכת אותה לישון במיטה שלה. בהצלחה וליל מנוחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי