רוצה רק את אמא...

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/06/2012 | 11:42 | מאת: איילת

היי שירלי, כרגיל אני פונה אליך לעזרה... התשובות שלך עוזרות לנו מאוד ואני מודה לך על כך. ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים ובני בן שנה. לאחרונה ביתי רוצה רק אותי... רק שאני אשכיב אותה, רק שאני אהיה לידה, רק שאני אנדנד אותה בנדנדה ... אם אנחנו נוסעים בשתי מכוניות אז זה ברור שהיא נוסעת אותי, ממש - נהייתה צמודה אלי לחלוטין... וזה אחרי שעד לפני כמה חודשים היא ובעלי היו כמו זוג יונים... פתאום היא קיבלה איזה סוויצ' ומאז לא מוכנה לוותר... ברוב הפעמים אנחנו מוותרים לה ואני זאת שניגשת אליה בסופו של דבר אבל מאוד היינו רוצה לשנות את זה... רק לא יודעים איך.. זה יכול להגיע לצרחות אימים אם בעלי מנסה להתמודד איתה ובסוף לרוב אני נשברת וניגשת אליה... חשוב לי לציין שאנחנו משקיעים המון בילדים ובה אפילו יותר כי היא גדולה יותר ויודעת לדרוש את התשומת לב שמגיעה לה.... היא ילדה מתוקה ומלאה שמחת חיים ורוב הזמן ממש מתנהגת למופת (חוץ מאשר בלילה כשהיא לא רוצה לישון), כך שממש לא ברור מה השתנה פתאום.... איך מתגברים על זה ולמה בכלל זה קורה?....

איילת שלום רב, ילדים בגילה של בתך נצמדים לאימותיהם מסיבות רבות ומגוונות. היצמדות זו מלמדת על הצורך של הילד בביטחון ובמוגנות של האם. ניתן לברר עם צוות הגן ועם בעלך האם היה דבר מה, שיכול היה להשפיע על בתך. השתדלי לראות את הדברים מנקודת מבט של ילדה פעוטה, כלומר דברים אלו יכולים להיות דברים קטנים ושגרתיים או תקופה בה היא זקוקה לך יותר. חשוב שתאפשרי לה את המקום הזה על-מנת לחזק אצלה את הביטחון ואת המוגנות ללא תשומת לב מיותרת וללא דיבורים על כך. זאת אומרת, רצוי לא לעשות מההצמדות אליך עניין גדול או דבר מה לא טוב. חזקי את בעלך, שלא יפגע ושלא יעלב מהתנהגותה. ברגע שהיא תרגיש שוב בטוחה בעצמה, היא תשוב במהרה לזרועותיו ולחיקו. בהצלחה – שמחה לעזור, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי