ענייני שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/06/2012 | 11:14 | מאת: שלי

היי, יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים, היא מקסימהומפותחת, וכשהיתה בת שנה ועשרה חודשים נולד לה אח קטן. הקבלה שלו למשפחה עברה נהדר, אבל אני מתחילה לשים לב שעכשיו- לא יודעת אם קשור אליו(הם ישנים באותו חדר)- מתחילות להתקבע כל מני התנהגויות משונות בענין השינה. יא רוצה שארדים אותה ואשאר איתה במיטה עד שהיא נרדמת (משהו שאף פעם לא היה מקובל אצלנו), והיא קמה באופן קבוע בשש בבוקר, מגיעה אלינו למיטה ובאה לישון בצד שלי (מתעקשת על זה). כשבעלי מתעורר אליה, בלי שום בעיה הוא מחזיר אותה למיטה שלה והיא ישנה עד סביבות שמונה, אבל ברוב המקרים, מאחר שהיא באה אלי אני איתה ופשוט לא מצליחה להחזיר אותה למיטה, וככה היא רואה טלוויזיה משש בבוקר אצלנו בחדר.מה אפשר לעשות כדי להחזיר לשיגרה והאם בכלל להתעקש על זה או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו ולהענות לבקשות שלה בעניין הזה? תודה, שלי

שלי שלום רב, ראשית עלייך לבדוק עם בן זוגך מה המדיניות המשפחתית שלכם בשני הנושאים הללו – הרדמה צמודה והגעה למיטת ההורים בשעות הבוקר. אם לא מפריע לכם להשאר לידה עד שהיא נרדמת ושהיא מגיעה למיטתכם, אין עם כך שום בעיה, וכמו שציינת תני לזמן לעשות את שלו. לעומת זאת, אם בגישתכם החינוכים אתם רוצים ללמדה להרדם שוב לבד, יש להשאר ליד מיטתה לאחר טקס השכבה קבוע, אך אין לדבר, אין לנשק, אין לחבק ואין לכעוס. בדרך זו היא תקבל את הביטחון בשהות שלכם עימה, אך לא תקבל תשומת לב מיותרת. בעניין הבוקר – אם את מחליטה להחזירה למיטתה, ההי עקבית עם דרך זו והחזירי אותה שוב ושוב למיטה עד שהיא תלמד להשאר במיטה בשעות הבוקר או לשוב למיטה ולהרדם עד שעה מאוחרת יותר. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי