ילד בן שנה ושמונה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

07/06/2012 | 20:44 | מאת: נחמה

שלום שירלי, רציתי להתיעץ בנוגע לבן שלי. הבן שלי בן שנה ושמונה, סובל מבעיה כלשהי בבטן לא מאובחנת. כאשר הורדנו לו גלוטן ובעקבות כך יש שיפור ניכר. מאז ומתמיד הוא אכל טוב מאד. הנושא של האוכל אפילו קצת מעסיק אותו יתר על המידה. עד לפני חודש כשהיינו חוזרים הביתה מהמעון הוא היה חוזר שמח, אך ברגע שנכנסנו הביתה מיד היה מחפש מים ואוכל, בבכי ולחץ. התחלתי פשוט להכין לו בכניסה לבית בקבוק מים, ועוד לפני שנכנסנו הביתה, אומרת לו שכשנגיע יהיה לו מים ואוכל אם הוא ירצה (מתוך מחשבה שכנראה שהוא זקוק לביטחון הזה). לאט לאט העניין קצת נרגע ופחות העסיק אותו, אך לאחרונה הוא התחיל עם דפוס כזה שכל פעם שאני מגיעה לקחת אותו מהמעון, מיד כשהוא רואה אותי הוא מתחיל לבכות שהוא רוצה מים, והוא שותה בקבוק שלם. גם המטפלת אומרת שהוא שותה הרבה מאד במהלך היום (לפחות 3-4 בקבוקים). רציתי את עזרתך בנושא: א. האם זה מצביע על איזה עניין רגשי? אני חייבת לציין שמהרגע שאנחנו מגיעים הביתה אני איתו משחקת וכו' עד שהוא הולך לישון כך שצומת לב לא חסרה לו. לכן אני תוהה עוד יותר על מה זה יושב? ב. האם יש בעיה בריאותית בשתיית מים בהגזמה? בתודה מראש, נחמה

נחמה שלום רב, לפני שפונים להיבטים רגשיים יש לבדוק ראשית את מצב בריאותו של הילד. גשי עימו בהקדם לרופא הילדים להתייעצות לגבי סימפטום זה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי