בקשת עצה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/02/2011 | 18:53 | מאת: מורה

היי שירלי! איך לדעתך יש לטפל בילד בכיתה נמוכה בבי"ס יסודי אשר הוריד מכנסיו של חברו ונגע באבריו האישיים מס' פעמים? איך המורה צריכה לשוחח איתו? תודה מראש.

שלום רב, בשאלתך התייחסת לנושא מאוד רגיש ומורכב. היום נוהגים בכובד ראש כלפי התנהגות זו, ולא כמעשה שובבות וסקרנות בין ילדים כבעבר. חשוב שתשוחחי עם הילד על הסיבות, שהובילוהו למעשה (מדוע עשה זאת), על הפגיעה בחבר, על הבושה של החבר ועל האיסור בנגיעות במקומות מוצנעים. יש לשמוע את הילד, ולתת את הדעת לכך שלא יחוש ביקורת או שיפוטיות כלפיו. אם התנהגות זו חוזרת על עצמה, יש ליידע את יועצת ביה"ס, שתערוך בירור מקיף עימו ועם הוריו, לגבי מקור ההתנהגות. רצוי אף להתייעץ עם מדריכה אזורית מטעם שפ"י (שפ"י – שירות פסיכולוגי יעוצי), שמתמחה בתחום לגבי המשך הטיפול והתנהלות. שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי