שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/05/2012 | 08:42 | מאת: קרן

שלום יש לי שני ילדים ץ בן בן 5 עוד מעט ובת בת 3 עוד מעט. לשני הילדים אנו מעניקים את אותו החום והאהבה, הבן שלי באופיו מאוד שליט בערב הוא שוכב במיטה שלו וביתי במיטתה שניהם באותו החדר ולפני שינה הוא שותה תה והיא שותה בקבוק מטרנה. כאשר אני מביאה לשניהם את השתייה שלו, אם אני מגישה לביתי את הבקבוק במקרה ראשונה , בני צועק ובוכה אני צריך להיות הראשון וממש מתעצבן ונפגע. השאלה שלי האם לתת לו את השתייה הראשון תמיד? אם זה כ"כ חשוב לו,או שזה מעיד על שליטה ועל עדיפות על פני אחותו .... מה לעשות ? זאת דוגמה קטנה שמבחינתי תלמד אותי עוד על דברים נוספים.האם לזרום איתו כל פעם? כי גם ביתי לומדת ממנו ואז היא צועקת אני ראשונה... אבל היא לא בוכה אם אני מגישה לו ראשון... אשמח לתשובה.

קרן שלום רב, בנך צריך ללמוד שיעור חשוב באיפוק, בסבלנות ובכבוד לזולתו. בדוגמה שנתת אין חשיבות אמיתית למי יקבל את השתייה קודם, ולכן ניתן להגיש פעם אחת לבן ראשון ופעם אחת לבת ראשונה. חשוב לסכם זאת עימם מראש, זאת אומרת שיש לערוך עימם שיחה ולומר להם שכשתגישי להם את השתייה או את האוכל יהיה תור של מי שמקבל ראשון באותו היום. את יכולה לבקש מהם שיעזרו לך לזכור או לערוך עימם טבלה מסודרת (טבלה מונעת ויכוחים מיותרים). אם בנך מביע התנגדות לכך, יש לומר לו ששניהם חשובים ויקרים לך, ושבכל פעם תגישי לילד אחר ראשון. אם כך יש להיות עקביים. חשוב לעודד את בנך ואת בתך, כאשר יש שיתוף פעולה בו הם ממתינים בסבלנות לתורם במילים כמו: אני רואה שחיכית בסבלנות, איזה ילד בוגר/איזו ילדה בוגרת, ראיתי שעשית מאמץ והתאפקת וכו'. כאשר יש פספוסים יש להדגיש בפני הילדים, שבפעם הבאה את בטוחה שהם יעשו מאמץ נוסף ושאת סומכת עליהם. בהצלחה וחג שבועות שמח , שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי