דיסוננס בין הלב לראש במקצוע ייעוץ חינוכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/04/2012 | 11:43 | מאת: הדר

שלום שירלי, שמי הדר ואני נמצאת בסוג של צומת דרכים בחיי. יש לי תואר ראשון בתקשורת וניהול בהתמחות של שיווק ופרסום.אך הבנתי שנטיות ליבי לא בשגרת היום יום בעולם השיווק והפרסום (למרות שהתואר היה מלמד ומעשיר מאוד). בשנה ההאחרונה התעסקתי בהפקת אירועים במגזר העיסקי.הרבה אופרציה ומעט מאוד נשמה בתפקיד. ממש לפני פסח עשיתי צעד, עזבתי, מתוך כוונה שעל מנת להתחיל מחדש יש להתחיל מאפס. ייעוץ חינוכי הינו תחום שיכול להתאים לי מאוד, בצבא הדרכתי בני נוער מסגרות פורמליות ובלתי פורמליות בינהם גם כאלו שבאים מבתים קשים ומצאתי את עצמי יוצאת אל מחוץ לגבולות התפקיד ומעניקה להם אוזן קשבת. מצד שני, יש לי שאיפות כלכליות גבוהות וזה יושב לי כמו אבן בגרון. אני פוחדת לקחת צעד וללמוד לתואר שני את מה שנראה כמשהו שיכול לתת לי סיפוק ועניין בגלל הראייה לטווח הרחוק, העובדה שהעבודה לא מתגמלת כלכלית. האם אני טועה? האם אני צודקת? האם עמדת אי פעם בהתלבטות הזאת? ואיך את ממליצה לי להכריע את הכף? תודה לך וחג שמח,הדר.

הדר שלום רב, עלייך לברר היטב לגבי סוג התעסוקה, שתתאים לך. יועצת חינוכית הנה מורה-יועצת, כלומר היא חלק מהמערכת הבית ספרית, ומחוייבת בשעות הוראה בנוסף לייעוץ. משכורתה הנה משכורת של משרד החינוך, כך שאיני יודעת אם זו תואמת את שאיפותיך הכלכליות. את יכולה לשוחח עם יועצות חינוכיות במסגרות החינוך שבאזור מגורייך, ולהתרשם מהמלצותיהן. את יכולה גם לברר לגבי מקצועות טיפוליים אחרים, כגון: תראפיה באומנות, פסיכותראפיה, אימון אישי או כיוון של ייעוץ עיסקי. לעיתים מקצוע מסויים נראה בעיני רוחנו כנחשק וכמתאים מאוד, אך חשוב לבדוק אתו מתוך השטח ומתוך המציאות – מהי העבודה הלכה למעשה בחיי השגרה. בהצלחה בבחירתך וכל טוב, שירלי

15/04/2012 | 18:42 | מאת: הדר

מנהל פורום ייעוץ חינוכי