תואר שני ייעות חינוכי - היכן ללמוד?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

31/03/2012 | 19:59 | מאת: שיר

שלום רב, אני מסיימת כעת תואר ראשון במכללת "לויסקי" לקראת תואר שני בייעוץ חינוכי. אני מאוד מתלבטת היכן ללמוד: אונ' בר אילן,מכללת אור יהודה, מכללת בית ברל או המכללה האקדמית לישראל בר"ג. לכל מקום היתרונות והחסרונות שלו. האוניברסיטה נחשבת ליותר יוקרתית, אך הלימודים יותר מסיביים. המכללות פחות יוקרתיות ופחות נחשבות, אך ההייחסות היא יותר אישית. בין המכללות אני גם מבולבלת, משום שבית ברל ואור יהודה נחשבות בתחום החינוך, אך המכללה האקדמית לישראל איננה ידועה בתחום החינוך. אשמח לתגובה, שיר.

שיר שלום רב, אכן לכל מוסד אקדמאי יש את אופיו ואת יחודו, בצד יתרונותיו וחסרונותיו. מאוד מבינה לליבך ולהתלבטויותיך. כדי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר, ערכי רשימה של כל המוסדות, שבהם את יכולה ללמוד יעוץ חינוכי, ושמתאימים לך מבחינת אזור מגורים, זמן ושכר לימוד. לאחר מכן ערכי בהם סיור, שוחחי עם אנשי הסגל ועם סטודנטים, והתרשמי מהם ומן המוסד החינוכי. בדקי מה היתרונות ומה החסרונות לפי נקודת המבט שלך. בדרך זו תוכלי להגיע להחלטה הטובה ביותר בעבורך. בפרורום זה איני יכולה להמליץ על מוסד חינוכי מסויים. בהצלחה ושובוע טוב, שירלי

01/04/2012 | 14:50 | מאת: רינת

קולגה שלי לומדת ייעוץ חינוכי בבית ברל שנה שנייה ומאוד מרוצה. היא אומרת שהמכללה מקסימה, הלימודים ברמה מאוד גבוהה והיא מקבלת הרבה מאוד כלים פרקטיים ולא רק תיאוריה כמו במקומות אחרים. בהצלחה

04/06/2014 | 23:27 | מאת: עדי

היי שיר, אני בדיוק באותם לבטים כמוך. האם התחלת ללמוד? ואם כן, היכן? תודה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי