התייעצות האם להעביר את הילדה גן בשנה הבאה?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/03/2012 | 22:04 | מאת: מיכל

שלום, ברצוני לקבל את דעתך האם מומלץ להעביר את הילדה שלי גן בשנה הבאה. אנו משפחה דתיה ובאזור שלנו אין גנים המתאימים לנו מבחינה דתית.השנה רשמנו את הילדה(בת יחידה, בת 4) בגן בישוב ואנו מאד מרוצים ממנו למעט ההיבט הדתי. נודע לנו שפותחים גן בישוב למגזר הדתי לילדים בגילאים 3-5, ואני (אבא רוצה להעביר) מאד מתלבטת אם להעביר אותה אליו, כיוון שרוב הילדים שם קטנים (רק 4 ילדים בגיל שלה) ואני לא רוצה לפגוע בהתפתחות שלה אם זה מבחינה לימודית, חברתית, שפה וכו'.גם במעון וגם בגן שהיא נמצאת בו עכשיו היא בין הבוגרים, ולדעתי כבר עכשיו זה פוגע בה, ואני לא רוצה שגם בשנה הבאה היא "תלך אחורה" (היא מאד בוגרת בנפשה). מה גם שאת הילדים היא לא כ"כ מכירה, ואני לא רוצה לחשוב בכלל על כך שאני מפרידה אותה מחבריה. אודה לך אם תפרטי לי את ההשלכות לצעד הזה מכל הבחינות (לימודית, חברתית, שפה )ואולי אף תסבי את תשומת ליבי לנושאים שלא חשבתי עליהם מודה לך מאד אמא שרוצה רק את הטוב לילדה שלה

מיכל שלום רב, נראה שאת מודעת היטב לכל ההשלכות ולכל השיקולים של מעבר לגן חדש, שהנם נכונים וחשובים. כלומר, אם לילד טוב בגן מסויים, והוא מתאים מכל הבחינות רצוי לא לזמן לו מעברים מיותרים ומרובים. יחד עם זאת, ישנו שיקול אחד, שהנו משמעותי ועקרוני במשפחתכם – ההיבט הדתי. עליכם לשקולו בכובד ראש - האם אתם רוצים שבתכם תתחנך בגן, שאינו נותן ביטוי מלא לדת, כמו: לבוש צנוע או תפילות. חשבו ובררו עד כמה נקודה זו הנה עקרונית ובלתי ניתנת לפשרה במשפחתכם ובחינוך בתכם. בירור זה יעזור לכם להגיע להחלטה הטובה ביותר בעבורכם, והרי שאם תהיו שלמים בדעתכם, כך בתכם תרגיש ביטחון ומוגנות בכל גן שתהיה. שבוע טוב וחג שמח, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי