דילמה בין הבית לגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/02/2011 | 23:35 | מאת: איזבל

שלום, אני אמא לילדה בת שנה וחמישה חודשים, עזבתי את עבודתי לטובת טיפול בילדה ואנחנו עדיין בבית. לאחרונה התחלתי להלתלבט בין רישום הילדה למסגרת או להישאר איתה עוד קצת בבית. הילדה מאוד ביתית ורגועה, מאוד קשורה אליי ופרט חשוב נוסף הוא שהיא עדיין לא הולכת בצורה עצמאית אלא נאחזת בחפצים. אני נורא חוששת מתקופת ההסתגלות, מהחוסר אונים שהיא עלולה לחוש בשל העובדה שאינה הולכת כמו יתר הילדים. האם לדעתך, היא זקוקה למסגרת חינוכית בשלב זה או אפשר עדיין להישאר עוד קצת בבית? אבהיר כי הילדה מתפתחת בסטנדרט לגילה, אני משתדלת לשיר איתה, לשחק במשחקי התפתחות, לטייל בגינה כדי ליצור תקשורת חברתית וכו' וספק נוסף שמטריד אותי הוא האם ההסתגלות בגיל שנתיים תהיה קשה יותר מעכשיו? או שההיפך, היא תהיה גדולה יותר ותוכל להבין שאמא לא נעלמת או נוטשת אלא חוזרת אחרי העבודה?? בהמון תודה מראש,

איזבל שלום רב, אין נורמה חד משמעית, לגבי העת הנכונה להכנסת הילד למסגרת חינוכית. ההחלטה תלוייה בגורמים ובסיבות רבות ומגוונות. נראה שביתך מרוצה כמובן מהבילוי במחיצתך - אמה האהובה, ששרה, שמשחקת, שמטיילת ועוד – מה יותר טוב מכך ? אם המצב הכלכלי במשפחתך, מאפשר לך להישאר "עוד קצת" עם הילדה בבית, ושתייכן נתרמות מכך - סמכי על "תחושות הבטן" שלך. כאשר תצטרכי לשוב לעבודה, ובתך תהיה "קצת" יותר גדולה, בטוחני שתעברו יחד את תהליך הפרידה ההדדי בקלות, למרות הגעגועים. השתדלי לא להעביר את חששותיך אלייה. סמכי עליה ועל הכלים שאת נותנת בידייה. הקטנה תדע להסתדר ולהתרגל למצב החדש בגן בבוא הזמן. בשורות טובות, שירלי

24/02/2011 | 14:30 | מאת: איזבל

בהחלט הצלחת להרגיע אותי וזאת למרות שדעתך דומה לזו של בעלי אך נראה שכאשר הדברים נשמעים מגורם מקצועי ואובייקטיבי , משכנעים יותר.. חח תודה רבה רבה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי