משחק עצמאי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

27/03/2012 | 12:32 | מאת: מרי

הי שירלי יש לי שאלה - איך מלמדים את הילד לחשק בצורה עצמאית? בן שלי (בן שנתיים וחצי) יודע לשחק לבד מצוין,הוא ממצאי מחשקים משלו ונורא אוהב מכוניות אבל הבעיה היא שהוא חייב שמישהו יהיה נוכח, הוא לא תמיד משתף במשחק שלו אבל הנוכחות היא חובה. לאחרונה הוא נמצא איתי פיזית בכל מקום בו אני נמצאת - אני משתדלת לשתף אותו בכל הפעולות של הבית , סדר, ניקיון ובישולים, אבל לעיתים הוא בוחר במשחק שלו ואני ממש לא מתנגדת אבל הוא פשוט נדבק אלי פיזית. אם אני במטבח הוא מעביר את המשחק/מכונית/ספר אלי למטבח, אם שניה אני עוברת לסלון או לחדר הוא אוסף את כל צעצועיו והולך בעקבותיי ולעיתים ממש כועס כי הוא לא מספיק להעביר את הצעוצעים שלו למקום בו אני נמצאת, אני אומרת לו שהוא ילד גדול והוא יודע מצוין לשחק לבד. שאלה האם זה נורמלי? האם יש טעם להעיר לו שהוא לא יכול לרוץ אחרי כל הזמן? איך ניתן כלל להתייחס לתופעה? תודה רבה מראש והמשך יום נפלא

מרי שלום רב, התנהגותו של בנך הנה נורמלית ושכיחה. השתדלי לעודד אותו לרוב על כך שהוא משחק יפה עם צעצועיו, ואל תעירי לו על כך שהוא עובר למקום שבו את נמצאת. במקרים שבהם את הולכת לחדר אחר לכמה דקות, אמרי לו מראש, שלא יאסוף את צעצועיו, כי את כבר חוזרת או כי את רק לוקחת דבר מה מהחדר הסמוך. בנך צריך אותך כדי לחוות ביטחון ומוגנות. ככול שהוא ירגיש זאת יותר, כך הוא ירפה ממך לאט לאט ולא ירגיש צורך ל"הדבק" אלייך. כל טוב, שירלי

29/03/2012 | 12:09 | מאת: מרי

הי שירלי את בטח מתארת לעצמך עד כמה החיזןוקים והערות שלך עוזרים להתמודד עם המצבים היומיומיים. בדיוק אתמול בערב הקטן שלי כל הערב היה איתי במטבח כשבישלתי, ממש לידי על הרצפה עם מכונית האהובה עליו. אני קיבלתי את זה ממש בטבעיות וברוגע, כפי רשמת והבהרת שזהו דבר רגיל. אני חייבת לציין שהרוגע שלי והתפיסה החיובית כאילו עוברת לילד והוא היה נינוח כל הערב, במהלך הבישולים דיברתי איתן המון, לא תמיד הוא הגיב, אבל ראיתי שהוא מקשיב לי למרות שהיה די שקוע במשחק:) ממש תענוג כשמקבלים את הדברים ברוגע. אני שוב מודה לך מכל הלב על התמיכה שאת מעבירה דרך האינטרנט. סוף שבוע נפלא שיהיה:)))

מנהל פורום ייעוץ חינוכי