גן שפה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/03/2012 | 23:01 | מאת: אמא

שירלי שלום הבת שלי בת 4 ו7 חודשים לומדת בגן טרום חובה עם חובה יחד 17 בנות סה"כ הגננת הציעה לקחת אותה לאיבחון כי לפי דעתה היא פתאום חולמת באמצע הריכוז ומאוד קשה לה המעבר בין דבר לדבר או שאם היא תגיד לעשות 2 דברים היא תעשה רק אחד או בכלל לא וגם קושי של התמצאות במרחב למרות שהיא גם אומרת שהיא בין הבודדות בטרום שיודעת לזהות אותיות ומבחינת מוטוריקה עדינה היא מצוינת לדעתי ילדה מאוד חכמה עברה אבחון של קלינאית שאמרה שהיא רושמת קצת דברים כדי שכן יתנו גן שפה כי לפי האבחון לא יתנו לה וגם אצל רופא התפתחותי שמאוד התרשמה ואמרה שיש קצת קושי בתיאור מצבים וגם אמרה שגן שפה היה טוב אני לא כ"כ יודעת מה זה אומר מה ההשלכות לגבי בית הספר ואיך אני ידע שבאמת זה מה שטוב לה היא הבכורה בבית ואולי עבודה של ההורים יספיק לה מחכה לתשובה באמת חשוב לי ותודה מראש

שלום רב, אם לפי האבחונים, הומלץ לך להפנות את בתך לגן שפתי, רצוי שתשקלי זאת ברצינות ובכובד ראש. גן שפתי מתאים לילדים עם קשיים ברכישת השפה, בדיבור ובהתפתחות של היכולת השפתית. בגן זה יש צוות חינוכי רגיל – גננת וסייעות – בצד צוות טיפולי של קלינאי תקשורת ושל מרפא בעיסוק. מספר הילדים בגן הוא קטן, דבר שמאפשר יחס ועזרה אישיים. כמו-כן מכינים לילד תוכנית אישית, שמותאמת לו ולצרכיו. במעבר לכיתה א' בודקים את התקדמותו של הילד, את מוכנותו לביה"ס ואת המסגרת שמתאימה לו ביותר. בתך עדיין מאוד צעירה, וחשוב לאפשר לה את מענה הטוב ביותר בעבורה, כדי להקל עלייה בהמשך דרכה. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי