בת 13.5 מעשנת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/03/2012 | 14:37 | מאת: ימית

שירלי שלום ביתי בת ה 13.5 מעשנת. הבעיה שזה גורר אותה לשקרים ולגנבות (של סיגריות ומצתים...) בעלי הציע שנספק לה סיגריות ולדעתי זה לא הפתרון. העישון התחיל מלחץ חברתי על מנת להשתייך לקבוצה מסויימת. התחלנו לנעול את חדר השינה שלנו בבית ולספור סיגריות ואלכוהול... איך אפשר לעצור את התדרדרות הזאת? היא רק בכיתה ח'... (היא עם בעיות קשר וריכוז וכןהיו בעיות חברתיות עד כיתה ז' - היא מוגדרת כקבוצת סיכון להתמכרויות...) תודה רבה ימית

ימית שלום רב, ראשית כל, חשוב מאוד שתשמרו על יחסים טובים עם בתך המתבגרת, ושתשתדלו להמנע ממאבקי כוח עימה. יחד עם זאת, הנכם חייבים להעביר לבתכם מסר חד משמעי, שילדים בגיל זה אינם צריכים לעשן, ושאתם מתנגדים בתוקף לכך. אין לשתף עימה פעולה בעניין, ואין לקנות לה סיגריות, דבר שעלול להוביל למסר כפול מצדכם. גם אם אתם מעשנים, אין זו סיבה לעודד מתבגרת להמשיך לעשן או לתמוך בעניין. רצוי לערוך עימה שיחה פתוחה וגלוייה, שבה תביעו הרבה אמפטיה והבנה למצבה החברתי, וללחץ הרב שבו היא מצוייה. שקפו לה את דאגתכם מהתנהלותה, והדגישו בפנייה שקשה לכם לסמוך עלייה כעת, אך אתם סומכים עליה שתתבגר ושתבחר להתנהל אחרת בחייה. שמעו אותה ללא ביקורת, וראו מה קשה לה או מה מפריע לה, וכיצד אתם יכולים לעזור לה. עליכם להמשיך לבדוק האם היא לוקחת סיגריות, כסף, אלכוהול או כל דבר אחר ללא רשות. במצב זה רצוי לא לקרוא לה גנבת ולא להכנס למאבק כוח, אלא לשקף לה בתקיפות את עמדתכם בעניין. ולסיום, ילדה כבתכם שומעת לעיתים רבות הרבה ביקורת והערות קשות מצד זולתה, חשוב מאוד לחזקה במילים מעודדות, ולראות עימה את הכוחות החיוביים שבה ואת המקומות שבהם היא חווה הצלחה. שולחת לכם הרבה כוחות ואורך רוח, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי