ילד שמתפשט בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

22/03/2012 | 10:37 | מאת: הורים דואגים

היי, הבן שלנו בן 10 וכבר כמה לילות שמצאנו שבמהלך הלילה הוא מוריד לעצמו את המכנסים והתחתונים. ניסינו לשכנע אותו לישון עם בגדים קלים/ קצרים יותר, אבל הוא לא מסכים. האמת שכשאנחנו מוצאים אותו אחרי שהתפשט - הוא לא מזיע ולא נראה שחם לו, אבל בכל זאת ניסינו לנטרל את האפשרות הזו... מה זה אומר? למה הוא עושה את זה? אגב, לא יודעים אם זה קשור, אבל גילינו שהוא גלש באתרי סקס, ושוחחנו איתו על זה, שזה לא מתאים לגילו, זה מעוות את המציאות וכיו"ב, ובימים אלו גם נפעל לחסום את האתרים האלה... נודה לתשובה דחופה. אנחנו דואגים!!!! תודה.

שלום רב, להתנהגות זו יכולים להיות פרושים שונים וסיבות רבות. חשוב מאוד לא לעשות מכך עניין, ולא לגרום לילד תחושות לא טובות לגבי עצמו ולגבי גופו. בררו עימו מה מפריע לו, והאם יש דבר מה שאתם יכולים לעשות למענו. הציבו מולו את הגבול, שאצלכם בבית לא ישנים ערומים, ואם הפתרונות שאתם מציעים לו אינם לרוחו, שיאמר מה הוא מציע. אם הוא ממשיך להתפשט בלילה, יש להעירו, להלבישו ולומר לו שוב ושוב, שאצלכם לא ישנים ערומים. בכל מקרה בדקו האם זו תופעה חולפת או תופעה שצריך לבררה לעומקה. אם היא אינה חולפת תוך כמה שבועות, ניתן להתייעץ עם פסיכולוג ילדים. התנהלותכם בעניין אתרי הסקס הנה נכונה וחשובה מאוד. אתרים אלו יוצרים אצל ילדים בגילו של בנכם פער גדול בין מה שנראה על המסך ובין המציאות, ואכן אינם מתאים כלל לילדים צעירים, למרות הסקרנות הטבעית והבריאה בעניין זה. שבת שלום וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי