מזמינה אתכם לשאול שאלות בנושא מעברים...

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

זו העת בהתלבטות או בעובדה שהילד עובר שלב בחייו, ועולה לגן חובה או לכיתה א' או לחטיבת הבניים או לתיכון. אשמח לענות על כל שאלה בנושא. שירלי

24/01/2012 | 14:35 | מאת: א

שלום, אשמח לרעיונות לשאלות בנושא מעבר מכיתה ו לחטה"ב. הנני מכינה פעילות לתלמידים בנושא מעבר ולכן זקוקה לשאלות שאוכל לשאול אותם. (בנושאים שונים ומגוונים). בתודה מראש.

24/01/2012 | 14:35 | מאת: א

שלום, אשמח לרעיונות לשאלות בנושא מעבר מכיתה ו לחטה"ב. הנני מכינה פעילות לתלמידים בנושא מעבר ולכן זקוקה לשאלות שאוכל לשאול אותם. (בנושאים שונים ומגוונים). בתודה מראש.

שלום רב, המעבר לחטיבה יכול לעורר אצל הילדים רגשות רבים, למשל: חשש, פחד, חרדה או שמחה והתרגשות. בפעילות כיתתית ניתן לבקש מן הילדים לומר את הרגשות שמציפים אותם לקראת החטיבה. לאחר מכן יש לשוחח עימם על תחושות אלו ועל כך שהם נורמלים לטבעיים למעבר כל כך חשוב. ניתן גם להזכר במעבר מגן הילדים לכיתה א'. הילדים יכולים לעלות שאלות וסוגיות שמעניינות אותם לקראת המעבר לחטיבה. מעבר הנו פתח לשינוי ולצמיחה - ניתן לעשות עימם תרגיל של מה הם רוצים לשנות במעבר ומה הם רוצים לשמור - שימור / שינוי. ישנו תרגיל המזוודות: "המזוודה הנעולה" בה אני אורז דברים שאיני רוצה לקחת איתי לחטיבה "המזוודה הסגורה" בה אני אורז דברים טובים שלי, שחשובים לי למעבר "המזוודה הפתוחה" בה אני אארוז את הדברים שיעזרו לי לצמוח, לגדול ולהתפתח. זו רק דוגמה לתרגיל שניתן לעשות, בו "פותחים דף חדש" לקראת המעבר מבלי להתעלם ממה שהיינו קודם. לסיום יש לתת מקום לרגשות של הילדים בצד חשיבה עתידית של שינוי בחיים. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי