ילד שלא רוצה ללכן לגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

11/03/2012 | 12:29 | מאת: נטליה

שלום רב, יש לי בן שהולך למעון כבר שנה שניה, בן 2.10,בשבועיים אחרונים לא מוכן ללכת למעון, ליתר דיוק הוא לא מוכן להכנס לכיתה שלו ולגננת שלו. יש איזה שהיא בעיה עם הגננת שאנו לא מצליחים להבין מה בדיוק קרה. פניתי גם למנהלת המעון שגם היא תנסה לעזור. הגננת של הילד לדעתי בסדר גמור, מציבה גבולות במידה וצריך, אבל יכול להיות שהוא בגיל שעדיין מחפש חיבוקים שזה היא לא כל כך נותנת. האם ילד שומע שהגננת שלו היום בחופש, אז אין לא שום בעיה להיכנס לכיתה שלו. אני מנסה כל הזמן לשכנע אותו, אבל ללא הצלחה אשמח להמלצות תודה רבה, נטליה

נטליה שלום רב, התנהגותו של בנך הנה סימפטום, שצריך לברר מה מקורו. לפעוטות בגילו של בנך קשה לעיתים לומר מה מפריע או מה קשה להם, ולכן הם "מתנהגים את הקושי" – התנהגות זו בעצם השפה שלהם. בנך מעביר לך מסר ברור, שיש דבר מה בגן שמפריע לו, מכיוון שילד שטוב לו , הולך בשמחה וברצון לגן. עלייך לברר היטב מדוע הוא אינו רוצה להגיע לגן כשהגננת נמצאת שם. בנך מאותת מצוקה, ועלייך לבדוק עניין זה לעומקו. לאחר שתבררי מה הסיבה, שגורמת לו להתנהג כך, תוכלי לפעול להתאם. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי