להעלות לכיתה א' או לא?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

05/03/2012 | 00:38 | מאת: לא מצליחה להחליט))):

שלום שירלי בני יליד 21 בדצמבר. היום הקובע האם יעלה לכיתה א' או יישאר שנה נוספת בגן. מתחבר לילדים בערך בני גילו ("הגבוליים"). מבחינה קוג' בשל לעלות לכיתה א, מבחינה חברתית יש לו חברים, מעט חסר בטחון (שקט, נמנע, לא יוזם, יותר נענה או "נגרר",). מבחינה רגשית, מעט מתקשה בביטוי רגשות ותיעול כעסים למקומות מעודנים. למשל, יכול לומר שרוצה ש-X ימות כי הוא נבחר לתפקיד שהוא רצה לקבל בגן. הגננת ממליצה לעלות לכיתה א', עם זאת היא אמרה זאת לכל הילדים הגבוליים ואני מרגישה שלא הקדישה לכך מחשבה מעבר למה שיכול להקל עליה בשנה הבאה. פסיכולוגית הגן התלבטה כשלבסוף החליטה שהוא בשל. הוא מצידו מעוניין לעלות לכיתה א'.אני פונה אלייך על מנת לשמוע מה דעתך. האם לעלות או לא. אשמח אם תוכלי לתת לי כלים/שאלות שאוכל באמצעותם לבדוק האם הוא מוכן כי כפי שאת בטח הבנת, האמון שיש לי בהמלצות שקיבלתי חלקי ביותר. תודה רבה על עזרתך!

שלום רב, המעבר לכיתה א' אינו פשוט, וחששותיך אינם בכדי. יחד עם זאת, בנך הנו ילד, שיודע ליצור קשרים חברתיים עם ילדים בני גילו, והוא בעל יכולת קוגנטיבית נורמטיבית. הן הגננת והן הפסיכולוגית ממליצות לעלותו לכיתה א', ובנוסף הילד רוצה בכך. אם כן, מדוע את עדיין מתלבטת ? נסי לברר זאת עם עצמך. האם בנך עבר אבחון בשירות הפסיכולוגי ועל סמך האבחון קיבלת המלצה? אם לא ניתן לבקש אבחון בשלות בשירות הפסיכולוגי דרך פסיכולוגית הגן והגננת. אבחון זה יוכל לתת מענה אמין להתלבטויותיך. הבשלות לקראת כיתה א' הנה חשובה ומשמעותית, וצריך לבדוק היטב את מידת הבשלות, מכיוון שגם ילד בשל שנשאר בגן שנה נוספת יכול להפגע מכך. אם החלטת בסופו של דבר לעלותו לכיתה א', ניתן לסייע לו במקומות שקשים לו בעזרת מענה טיפולי, למשל בתראפיה באומנות או בתנועה או בקורס הכנה לכיתה א'. בעזרתו הוא יוכל להתחזק לקראת המעבר. קחי בחשבון שהצוותים החינוכיים בביה"ס מיומנים ומודרכים לקלוט את הצעירים בתחילת דרכם בביה"ס, ומודעים היטב לתקופת ההסתגלות הראשונה. כמו-כן, ילדים בגילו עושים לעיתים "קפיצות גדילה", ובחודשים בודדים ניתן לראות שינוי רב בהתנהלותם. בהצלחה בבחירתך וכל טוב, שירלי

05/03/2012 | 22:03 | מאת: לא מצליחה להחליט))):

מנהל פורום ייעוץ חינוכי