בן שנתיים וחצי בבית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/03/2012 | 21:38 | מאת: אביטל

עקב חוסר בכסף בני בן שנתיים וחצי וביתי בת חמישה חודשים נמצאים איתי בבית. אני לא כישרונית במיוחד והאמת שמתעסקת בבית . נראה כי הילד משועמם וממצא את המשחקים שלו. אני באמת רוצה להיות איתו ולהעסיק אותו בדברים ומשחקים שלא יהיו רק כיף אלא גם שיעשירו אותו . הוא ילד נבון עם צמא גדול ללמוד דברים חדשים. אני רוצה גם זמן איכות עם ביתי שבדיוק מתפתחת. איך עושים את זה? יש מאמרים שאפשר לקרוא? בבקשה עיזרי לי אני מרגישה כאילו מתפספס פה משהו. תודה...

אביטל שלום רב, להיות בבית עם שני ילדים קטנטנים הנה משימה לא פשוטה ועבודה לא קלה. מה שיכול לסייע לך הוא בניית סדר יום קבוע וברור עבורך ועבור ילדייך. כאשר מתכנים סדר יום יש לקחת בחשבון את כל הדברים אותם את צריכה לעשות, כמו: כביסה, בישול, ניקיון עוד, ובתוכם לערוך סדרי עדיפויות של מה חשוב יותר ומה חשוב פחות. בתוך כך את צריכה גם לשלב פעילויות הקשורות בילדים, לדוגמא: קריאת סיפור, משחק קופסא, יציאה לגן משחקים, הליכה לג'ימבורי (לפי התקציב – פעם בשבוע, פעם בחודש וכו'), צפיה בטלויזיה, מנוחת צהריים וכו'. את כל המטלות הללו יש לסדר לפי שעות ולפי ימים. השתדלי לבנות לוח זמנים הגיוני, שתוכלי לעמוד בו ולהיות עקבית. סדר יום יוצר אצל ילדים ביטחון, גבולות ומוגנות, ויוריד אצלך את רגשות האשמה בחוסר בזמן האיכות שלך עם הילדים. לאחר שהרכבת סדר יום, התנסי בו במשך שבוע, ואז בדקי שוב מה טוב לך ומה את רוצה לשנות.לגבי התכנים של הפעילויות לילדים – את יכולה לחפש באינטרנט פעילויות לפעוטות ורעיונות להפעלה בבית – בטוחני שתמצאי בשפע. שולחת לך הרבה כוחות וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי