ילד בן שלש שלא נגמל מקקי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/02/2012 | 18:26 | מאת: חן

הי, בני בן השלש התחיל תהליך גמילה לפני 7 חודשים, פיפי הוא עושה בשירותים, וגם בלילה לא בורח לו. הבעיה היא עם הקקי- הוא לא מוכן לעשות בשירותים, לא מוכן לשבת על האסלה, לא על בסיר.. אפילו ניסיתי להציע לו טיטול- והוא לא מוכן לשמוע. יש פעמים שהוא מסוגל להישאר עם הקקי תקוע לו והוא לא יגיד מילה! גם אם אני שואלת אותו אם יש לו הוא מכחיש.. כמה פרטים לגבינו- הוא נכנס לגן בספטמבר, ונולדה לו אחות בנובמבר.. בכל התקופה הזו של הגמילה היו הרבה פעמים שאני ובעלי נשברנו- וכעסנו עליו.. ואני בטוחה שלכל אלו יש חלק בעיכוב של הגמילה. אני אובדת עצות.. הילד שלי הוא נבון ומדבר בצורהיפה מאד, חכם, משתף, מפותח מאד- ולכן קשה לי לקבל את זה שהוא לא נגמל ואני האמת חוששת שהוא לא יגמל גם... מה עושים?

חן שלום רב, בנך עבר בתקופה האחרונה כמה דברים מאוד משמעותיים בחייו – גמילה מטיטול, כניסה לגן חדש והולדת אחות. מכיוון שהוא ילד נבון ומפותח לגילו, הוא הבין את יכולתו לקבל המון תשומת לב מעניין זה. ילדים מושכים תשומת לב בדרכים שונות, הן חיוביות והן שליליות. לכן חשוב מאוד לעודדו על התנהגויותיו הטובות, כמו: פיפי בשירותים או לילות יבשים ללא פספוסים או מגוון התנהגויות רצויות. בעידוד יש להתיחס לדרך ולמאמץ שהילד עושה, ולאו דווקא לתוצאה הסופית. בנוסף, יש להיות מאוד ענייניים כאשר הוא עושה את צרכיו במכנסיו. כלומר, יש להחליף לו לבגדים נקיים, ולא לומר או להעיר לו דבר. ניתן כן לומר לו – לא נורא, לא קרה כלום ,אני סומכת עלייך שבפעם הבאה תבקש ללכת לשירותים או לסיר. בנך צריך לחוש אתכם ולהבין, שאתם אוהבים אותו ומקבלים אותו כמו שהוא ללא ביקורת וללא תחושת אכזבה. השתדלי לומר לו רבות, שאת אוהבת אותו מאוד, שהוא הבן הבכור הגדול שלך, שאת שמחה שהוא נמצא לידך ועוד. בטוחני ששינוי אצלך יוביל לשינוי גם אצלו. בכל אופן ניתן להתייעץ גם עם רופא הילדים על העניין. כל טוב ומזל טוב על בתכם החדשה, שירלי

01/03/2012 | 18:02 | מאת: חן

ואני הולכת ליישם- האמת שזה מש שאנחנו מנסים.. רק שלפעמים אנחנו הורסים כל וכועסים.. נ יש לי 2 שאלות- האחת: אחרי כמה זמן אני צריכה ללכת לקבל עזרה? השניה: גם כשיש לו קקי- ואנחנו מגלים בזמן הוא לא רוצה ללכת לשירותי- מה לעשות? להגיד לו לעשות בתחתונים? או לנסות לשכנע? תודה

29/08/2013 | 12:25 | מאת: יוסי

הבני סובל כיום מאותה בעיה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי