בת שנה וחצי זורקת אוכל על הרצפה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/02/2012 | 15:05 | מאת: נועה

שלם רב, ילדתי בת השנה וחצי משחקת עם האוכל וזורקת אותו על הרצפה, בכל ארוחה, בבית ובמסעדות. אני אומרת לה שאסור, ולא זורקים אוכל אך היא בשלה. כיצד עלי לנהוג? דבר נוסף מאז שהתחילה ללכת היא לא מעוניינת להיות בידים ובכל מקום אליו אנו נוסעים ( קניון,סופר,חניות ) היא רצה בחנויות וזורקת את כל מה שנקרה בדרכה לרצפה ( קופסאות, מצרכי מזון, ליד מקרר הגבינות את היוגורטים.מה לעשות ? כיצד לנהוג?תודה מאמא טרייה

נועה שלום רב, בתך נמצאת כעת בשלב התפתחותי בו היא בודקת וסוקרת את סביבתה. מתינוקת נזקקת היא נהפכת לפעוטה עצמאית, שהולכת ואוכלת לבד. מכיוון שהיא זקוקה לגירויים תחושתיים , היא משחקת עם האוכל. שלב זה הנו חשוב ומשמעותי להתפתחותה. יש להתיחס להתנהגות זו באופן ענייני, וללא תשומת לב מיותרת. בארוחה השתדלי לתת לה מנות קטנות מאוד של אוכל במקום מנה שלמה וגדולה. בבית את יכולה להניח מפה שעוונית על הרצפה ובכך לחסוך את שטיפת הרצפה אחרי כל ארוחה. בעלי המסעדות מודעים להתנהגות של תינוקות בגילה של בתך בעיקר אלו שמיועדות למשפחות ולילדים, כך שאין סיבה, שתחושי אי נעימות במסעדה. נכון שלא קל ללכת עם פעוטה בגילה לבילוי למסעדה, לכן אם הדבר אינו נסבל השתדלי להמנע ממסעדות לעת עתה. לגבי מקומות ציבוריים – יש להיות לידה כל העת, ולא לאפשר לה לגעת במוצרים בחנויות. רצוי לצאת עימה בעגלה, ולתת לה משחק או דבר מה שיעסיק אותה. אם הדבר מתאפשר, רצוי לא לקחתה למקומות שבהם היא נוהגת כך, כמו: סופר או קניון. חשוב לצאת עימה לגינה או למגרש משחקים שם היא יכולה להתרוצץ בחופשיות ובשמחה. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי