השכבה לישון

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

31/01/2012 | 16:38 | מאת: רויטל

שלום , בתי בת השנתיים וחצי מאוד פיקחית וחכמה , שאלתנו היא כשאנו משכיבים אותה לישון , בכל ערב יש לנו טקס קבוע , אנחנו מקריאים לה סיפור לפני השינה , מצחצחים שיניים , שרים לה שיר ערש ושמים אותה לישון , אחרי כל זה היא מתחילה למצוא סיבות לצאת מהמיטה - למשל היא אומרת שיש לה פיפי או קקי , למרות שאנו לוקחים אותה להתפנות לפני שאנו משכיבים אותה במיטה, והיא סתם אומרת זאת כי כשאנו לוקחים אותה לשירותים , היא לא עושה כלום , או שאחרי שאנו שמים אותה לישון היא קוראת לנו ואומרת שבא לה להקיא ואנחנו יודעים שזה סתם ולא באמת , מה אפשר לעשות לעצותייך אודה

רויטל שלום רב, שגרת ההשכבה של בתכם טובה וחשובה, ויש להתמיד עימה למרות התנהגותה בהמשך הערב. בתכם ילדה נבונה מאוד, ומשתמשת בסיבות, שמאוד קשה לעמוד מולן. יש בעיה לסרב להליכה עימה לשירותים, מכיוון שמצב זה יכול לגרור אחריו מאבק כוח, שעלול להביאה לעשיית צרכים או להקאה מכוונת, כדי למשוך את תשומת לבכם - לכן חשוב להמנע מכך. יש לומר לה מראש, שבלילה ישנים, ולא קמים כל הלילה – חזרו על כך כמה פעמים. בערב לאחר ההשכבה יש לצאת מן החדר כרגיל. כאשר היא מבקשת לשירותים או להקיא, יש לקחתה בלי לומר מילה, בלי לחבקה, בלי לנשקה ובלי לכעוס עליה. ההליכה לשירותים צריכה להיות טכנית ובדממה. לאחר מכן השכיבו אותה שוב במיטה, וחזרו על המשפט – עכשיו לילה ועכשיו ישנים. קחו בחשבון שבערבים הראשונים היא יכולה לחזור על פעולה זו שוב ושוב, על-כן היו עקביים וחד משמעיים. בטוחני ששינוי התנהגותכם יביא לשינוי ולהקלה גם בהתנהלותה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי