לא רוצה ללכת לביה"ס

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/01/2012 | 13:54 | מאת: עדי

אני חיה עם החבר שלי. לפני כחודש עברה אלינו מרצונה הבת שלו בת ה-14. בשנה האחרונה כמעט שלא ביקרה בביה"ס, "לא מסוגלת לקום בבוקר". העברנו אותה אלינו, רשמנו אותה לביה"ס (זה רחוק ממקום המגורים הקודם שלה) והתופעה נמשכת. אי אפשר לגרור אותה בכוח כמובן, ובטוב זה לא הולך, וברע זה לא הולך, וברור שיש בעייה ויש סיבה אבל אנחנו הולכים לאיבוד ולא יודעים איך להתנהל וכל האוירה בבית עכורה סביב הנושא הזה.

עדי שלום רב, בתו של בן זוגך נמצאת בתהליך ממשי של נשירה מבית הספר. תהליך זה הנו קשה ומורכב מאוד, ומצריך התערבות מערכתית מרובה. עלייכם לגייס כעת את כל מי שקרוב לבתו ושיכול לסייע לכם להשיבה במהרה למערכת. ככול שיווצר נתק גדול יותר בינה לבין המערכת, כך היא תאבד את תחושת המקום ואת תחושת השייכות לביה"ס, ויהיה קשה לגשר על פער זה. חשוב שבן זוגך יפנה להדרכת הורים, לליווי ולתמיכה בהתמודדות מול מצב זה בכלל ומול בתו בפרט. כמו-כן, רצוי שבתו תקבל מענה רגשי אותו היא יכולה לקבל באופן פרטי, דרך קופ"ח או דרך הרשויות המקומיות באזור מגורייך, כמו: השירות הפסיכולוגי או השירות לנערה (דרך הרווחה). בנוסף, יש לפנות לביה"ס ולבקש מן הצוות את עזרתם. ניתן "לשדך" לה כמה בנות מהשכבה שעמן היא יכולה ליצור קשר. הבידוד החברתי בגיל זה הנו קשה ובעיתי. יכול להיות שחברות יצליחו לעודדה להגיע לביה"ס. ניתן לבקש ממחנכת הכיתה ו/או מהיועצת להגיע לביתכם, ובכך להעביר לה מסר שהיא חשובה להם. בכל מקרה אין להכנס עימה למאבקי כוח מצד אחד, אך מן הצד השני אסור לוותר לה. יש לומר לה כל הזמן כמה היא חשובה לכם, שאתם רואים שקשה לה, שתנסו לסייע לה בכל מה שתוכלו, שאתם מאוד אוהבים אותה וכו'. שולחת לכם הרבה כוחות ובהצלחה, שירלי

27/01/2012 | 11:39 | מאת: עדי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי