חיפה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/01/2012 | 08:29 | מאת: חנה

הילדה שלי לא מצליכה למצוא חברים בכיתה. היא בא מגן אחר והכיתה כבר התגבשה מה עושים כיצד עוזרים לילדה?

חנה שלום רב, ראשית, חשוב לשוחח עם הילדה, ולשמוע ממנה מה קורה איתה בכיתה מבחינה חברתית: האם היא רוצה להכיר חברים חדשים ? , האם יש בכיתה ילדים (בנים או בנות) שמוצאים חן בעינייה ?, האם היא מתגעגעת לחברייה מהגן ? והאם היא רוצה או זקוקה לעזרה בנושא זה ? בשיחה זו יש להיות קשובים מאוד לדברייה ולצרכייה, ולהביע אמפטייה ותמיכה רבה. ניתן להזמין חבר או חברה מהכיתה לביתכם לכמה שעות של כייף אחרי הצהריים או לקחתה לחברים בשעות הללו. עזרי לה להתקשר לחברים ולהציע להם מפגש משותף. כמו-כן, חשוב לשלוח אותה לימי הולדת, שיש בכיתה גם כאשר יש לה חוג או עיסוק אחר – ימי הולדת יוצרים גיבוש חברתי, ונותנים פתח לחברויות חדשות. בנוסף, יש לבקש את עזרתה של מחנכת הכיתה. היא יכולה להושיבה ליד ילדים, שעימם בתך יכולה ליצור קשרים חברתיים. לעיתים מספיקה חברה טובה אחת, כדי שבתך תרגיש שייכות חברתית. בהצלחה ושבוע טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי