גמילה מקקי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

17/01/2012 | 23:20 | מאת: עזרה

ביתי בת ארבע וחצי נגמלה מטיטולים בגיל שלוש די מהר, אך הבעיה היא גמילה מקקי , היא עושה בתחתונים ורקמשאני מעירה לה אוו שואלת. אותה האם עשתה קדי היא כמובן אומרת שלא ואז אני מציעה לה שנלך לשירותים והיא עושה. ממש קצת בשירותים אך לרוב היא עושה בתחתונים , הבעיה מאוד מפריעה לנו ונראה לי שלה קצת פחות , נראה שהיא יודעת איפה מצפים ממנה לא לעשות כמו בגן או מחוץ לבית , זה קורה בעיקר במקום שבו היא מרגישה בנוח. אני חייבת לציין שמודבר בילה מאוד חכמה ,מפותחת היטב,קצת כותבת מרכיבה פסלים מורכבים חברות

שלום רב, שליטה בסוגרים מלמדת את הילד על השליטה בגופו. רק הוא יכול להחליט אם לשחרר או להדק. אולי בתכם מעביר לכם מסר, שרק היא שולטת על גופה ורק היא תחליט מתי לעשות את צרכייה ומתי לא. מכיוון שהיא יודעת להתאפק בגן ומחוץ לבית, יש לברר מדוע היא עושה זאת בבית ? לילדה בגילה כבר צריך להיות לא נעים להסתובב עם קקי בתחתונים. לכן, שוחחו עימה, והעבירו לה את השליטה ואת הכוח על צרכייה, למשל: רק את יוכלה לשלוט בקקי שלך, את קובעת מתי ללכת לשירותים, אנחנו בטוחים שלא נעים לך להיות מלוכלכת, אנחנו נעזור לך תמיד ללכת לשירותים ולהחליף לך לבגדים נקיים. אלו מעבירים מסר על לקיחת אחריות שלה בצד הליווי והעזרה שלכם. יש צורך לתת מינימום תשומת לב ודיבור לנושא. יש להיות ענייניים, חד משמעיים ועקביים. זאת אומרת, להמשיך להציע לה מידי פעם לגשת לשירותים, ללות אותה לשם ולעודדה על התהליך – אני גאה בך, שהלכת לשירותים ועשית קצת קקי, אני בטוחה שמחר תעשי המון או אני שמחה שהתאמצת, גם אם לא יצא, לא נורא, בטוח שתצליחי אחר כך. כאשר היא מפספסת בתחתונים, אין לדבר עימה ואין להעיר לה, יש להחליף לה בגדים בצורה עניינית – אני רואה שהתלכלת, בואי אנקה אותך. אם בתכם תראה שאתם לא עושים מכך עניין, ומתיחסים לנושא בצורה עניינית ואחידה, בטוחני שהיא תיגמל במהרה. בהצלחה, שירלי

18/01/2012 | 19:26 | מאת: עזרה

באיזה שלב את ממליצה עם טיפול מקצועי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי