בית ספר לבעיות ויסות רגשי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

17/01/2012 | 08:41 | מאת: אבי

שלום אני אב לילד בן 8 הסובל מבעיות ויסות רגשי מזה כ 3 שנים מטופל כיום ברזדין בוקר וערב שלא כל כך עוזר בבית הספר נימצא עם סייעת ולאחרונה דרשנו מעצבת היתנהגותית שהחליטה שהבעיות הם בעיות בויסות הריגשי ונתנה הוראות לבית הספר שלא צלחו לאחרונה ניראה שבית הספר מתחיל להעלות קשיים וניראה שהילד סובל אני רוצה לציין שאין בעיות קשב ולדעת הרוב הילד מעל הממוצע ברמה הסיכלית בשל המצב אני מנסה לחפש מקום אחר ללימודים שיתאימו לילד ואין אדם אחד במערכת החינוך שיודע להגיד האם יש משהו אחר האם מוכרת לך מיסגרת אחרת לילדים ללא הפרעות קשב עם רמה סיכלית טובה ובעיות ויסות ריגשי תודה

אבי שלום רב, אכן קיימת בעייה בהיצע של בתי ספר, שיכולים לתת מענה לבנך. חשוב לערוך הבחנה מבדלת, לברר לעומק את הבעייה ואת הקושי, ולתת לבנך מענה טיפולי מתאים. בעזרת הבחנה זו תוכל למצוא לו מסגרת, שתענה על צרכיו. אתה יכול לברר בבי"ס בשיטת מונטסורי, בבי"ס תום, בבי"ס דמוקרטי או להתייעץ עם פסיכולוגית ביה"ס על בתי ספר מתאימים באזור מגורייך. עלייך לקחת בחשבון, שחלק מבתי הספר הללו הנם פרטיים, ועלותם יקרה, וחלקם מחוייבים בועדת השמה של החינוך המיוחד. בנוסף, בנך יכול להשאר במערכת הרגילה בתוספת מערך של תמיכה, של עזרה ושל ליווי בעבורו. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי