בת שנתיים וחצי מורדת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/01/2012 | 08:14 | מאת: דנה

בוקר טוב שירלי, במהלך החודשים האחרונים בתי בת השנתיים וחצי לא מוכנה שאביה ידבר איתה, יתקרב אליה, ישחק איתה ואפילו לא מוכנה שהוא ימלא לה מים בבקבוק.היא צועקת עליו "די" "לך" ומתחילה להשתולל. היא רוצה רק אותי. בדרך כלל התופעה מתרחשת בבוקר ובלילה לפני השינה, כלומר, ישנם מקרים אחר הצהריים שהוא חוזר מהעבודה והיא משחקת איתו ומדברת איתו בצורה רגילה לגמרי ופתאום מחליטה שהיא לא רוצה אותו ומתחילה להרחיק אותו ממנה. חשוב לציין כי לפני שלושה חדשים ילדתי אבל התופעה החלה עוד לפני הלידה. אני מסבירה לה שזאת התנהגות לא מנומסת ואבא שלה אומר לה שהוא עצוב שהיא מתנהגת בצורה כזו אבל לה זה לא מזיז, היא ממשיכה עם זה. בתי ילדה מאוד מפותחת והיא מבינה ממש הכל! נשמח לקבל עצות מה לומר לה ואיך להתנהג כדי שהתופעה המוזרה הזאת תיפסק. תודה מראש, דנה

דנה שלום רב, ראשית כל, מזל טוב להולדת ילדך. מאחלת לך נחת ואושר ממשפחתך. ולשאלתך – תינוק חדש במשפחה מזמן עבור כל חברי המשפחה התמודדויות חדשות שאינן מוכרות. בתך חווה כעת חוסר ביטחון במקומה בבית ובקשר שלה איתך מתוך המקום הסובייקטיבי שלה, למשל: האם אמא עדיין אוהבת אותי ? מה יקרה איתי עכשיו ? מדוע כולם מתייחסים רק לתינוק החדש ? למה אבא צריך לטפל בי במקום אמא ? ועוד. סוגיות אלו עלולות לעלות בראשה בצורה לא מודעת, כמובן, כך שהתנהגותה הנה נורמטיבית ושכיחה בצד מורכבותו של גיל זה. כדי לחזק את הקשר שלה עם אביה, יש לתת לה את תחושת המקום, השייכות והביטחון של שנייכם כלפייה. כלומר, שאבייה יהיה עימה לא רק כאשר יש צורך לעזור בטיפול בה, אלא גם במקומות נעימים ונחמדים, כמו: ללכת יחד לגינה הציבורית, לשחק במשחק בשטיח, לראות יחד תוכנית אהובה בטלוויזיה, לצייר יחד ציור לאמא ועוד. האב צריך ללמוד "לחזר" אחרייה, ולא לוותר. הוא זה שצריך לומר לה לדוגמא : שהיא חשובה לו, שהוא מאוד ישמח לשחק עימה, שהיא בתו הבכורה, החכמה והמקסימה, שמאוד נעים לו להיות איתה, שהיה לו כייף לשחק איתה, שהוא אינו מוכן לוותר עלייה ועוד. בנוסף יש לעודדה כאשר היא כן משתפת פעולה עם אבייה. כמו-כן, עלייך לתמוך ולחזק את הקשר בנייהם, כאשר היא אינה מרוצה שאביה הוא זה שמטפל בה. זאת אומרת, חשוב שתאמרי לה שאביה אוהב אותה מאוד, ושאת בטוחה שיהיה להם כייף יחד – אפשרי לבן זוגך להתמודד עימה בדרכיו ובשיטותיו . בנוסף לכך, רצוי שמידי פעם, בן זוגך יקח את התינוק החדש, כדי שאת תוכלי להתפנות אלייה, ושתעשי עימה את הדברים שפרטתי לעיל. ולסיום, רצוי לתת לה תפקידים "של ילדים בוגרים", כדי שתרגיש אחות בכורה, גדולה וחשובה, למשל: להביא את הטיטול לתינוק או לבחור בגד לתינוק. כל אלו יחד עם אורך רוח וסבלנות יביאו לשיפור במצב. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי