התעררות בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

09/01/2012 | 11:08 | מאת: רינה

היי הבן שלי בגיל שנתיים ושבעה חודשים כבר תקופה ארוכה יחסית מתעורר בלילה ומבקש לישון במיטה שלנו באמצע, זה כנראה עניין של הרגל כיצד ללמדו להישאר במיטתו גם אם יתעורר מבלי להיכנס למאבקים איתו באמצע הלילה? שאלה שנייה , לגבי הרצח בקרנבל שהיה ביפו ביום שישי אנחנו ראינו את הבנאדם זרוק על הריצפה מלא בדם הבן שלי ראה את זה שמע את הצעקות שלנו וזה השפיע עליו ובשבילו עכשיו קרנבל זה לראות דם הוא אמר לי אתמול רוצה ללבוש חליפת סנטה כדי ללכת לקרנבל לראות את הדם אני אמרתי ולא ידעת אם זה שהאדם הזה מת בגלל שהוא חולה הוא נפצע ומת לא אמרתי לו שנרצח למרות שהוא שמע את ואמרתי לו שהוא כבר בשמים אלוהים שומר עליו האם עניתי לו נכון? וכיצד ולהחזיר את המחשבה שקרנבל וסנטה זה חג ומתנות כמו שהיה יודע ולא רצח ודם?

09/01/2012 | 11:13 | מאת: רינה

אני אמרתי לו ולא יודעת אם עניתי לו נכון הערה : הוא מתפקד טוב יעני לא חושב על זה כל הזמן ואין לו סיוטים מזה אבל בכל זאת מרגישה שיש צורך לטפל בעניין הזה

רינה שלום רב, צר היה לי לשמוע, שמשפחתך נחשפה לאירוע אלים וקשה שכזה. בטוחני שגם לך זו היתה חוויה לא קלה. כמו שהרגשת, אין צורך לשתף ילד בגילו של בנך בפרטי האירוע. תשובתך אליו היתה טובה. בנך צריך להרגיש מוגן ובטוח, כדי שלא ישליך את מה שראו עיניו על עצמו או על אחד מחברי המשפחה. בנוסף, יש להדגיש בפניו שאירוע זה הנו חריג, שלא קורה בדרך כלל בחגיגה או בקרנבל. ניתן לדבר איתו על הדברים שכן עושים בקרנבל, כמו: רוקדים, שרים, צוחקים, שמחים מתחפשים ועוד. כלומר להדגיש את המעשים הטובים, הנחמדים והשגרתיים שיש בקרנבל. דאגתך אליו אינה בכדי, ויש צורך לפקוח עיניים ולראות האם יש שינוי התנהגותי כלשהו, שיכול לסמן בעבורך על מצוקה, כמו: חוסר תיאבון, נדודי שינה, בכי, הצמדות מוגברת להוריו, התפרצויות ועוד. אם מופיעים סימפטומים אלו בשכיחות גבוהה, יש להתייעץ עם רופא ילדים. רגישות זו יכולה להופיע גם לאחר תקופה מסויימת, שבה הילד עיבד את החוויה. לכן, בחני את התנהגותו ואת תגובותיו מצד אחד, אך מהצד השני אל תעשי עניין כשאין עניין. כלומר אם בנך אינו מראה אותות מצוקה יש להניח לו. לגבי שנת הלילה – כדי להרגיל את בנך לישון במיטתו שוב, עלייך ראשית להחליט עם עצמך על שינוי התנהגותי שלך כלפיו. אם שינה משותפת מפריעה לך, יש להודיע לבנך מראש, שכאשר יתעורר בלילה ממיטתו, הוא לא יוכל לישון במיטתכם. כאשר הוא מתעורר ובא אלייכם, אין לדבר עימו, אין לחבקו ואין לנשקו. יש לומר לו בשקט, שכל אחד ישן במיטתו בלילה, ולהחזירו למיטה. יש לחזור על פעולה זו שוב ושוב עד שבנך יתרגל לישון במיטתו. תהליך זה אינו קל ואינו פשוט, ומצריך סבלנות, עקביות ואורך רוח, אך אם בנך יראה שאינך מתגמשת במקום זה, יחזור לישון במיטתו בהקדם. כמו-כן חשוב לעודדו ולחזקו על המאמץ שהוא עושה או על שיפור (גם הקל ביותר) במצב. בהצלחה ובשורות טובות, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי