לימודי יעוץ חינוכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/01/2012 | 12:55 | מאת: שרית

שלום, אני מעוניינת ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי והייתי רוצה לדעת האם יש ביקוש למקצוע. בהנחה שארצה בסוף התואר להיות יועצת בבי"ס - איך מחפשים משרות בתחום זה. חיפשתי בלוח דרושים רגיל וכמעט ואין משרות בתחום. האם זה הגיוני? יש דרך נוספת למצוא משרות בתחום? בנוסף, האם דרושה תעודת הוראה כדי להיות יועצת בבי"ס? ומהן האפשרויות הנוספות לעסוק בתחום זה (חוץ מיועצת בי"ס)? תודה רבה מראש, שרית.

שרית שלום רב, הביקוש ליעוץ חינוכי תלוי בגורמים רבים כמו בכל מקצוע אחר, למשל: אזור מגורים או כמות יועצות שפורשות לגמלאות. בנוסף במערכת החינוכית ישנה תנועתיות רבה, ולא ניתן לומר מראש את היקף המשרות הפנויות ליעוץ בשנה מסויימת. כדי לחפש משרה כיועצת חינוכית עלייך לפנות ליועצת הבכירה באזור מגורייך או באזור שבו תרצי לעבוד. היועצת הבכירה הנה המפקחת של היועצות במשרד החינוך, ומנהלים פונים אליה להשמת יועצות. כמו שכבר חווית, אין בתי ספר רבים, שמפרסמים משרה זו בעיתון. על-מנת להיות יועצת בביה"ס עלייך להיות בעלת תעודת הוראה, מכיוון שמשרד החינוך מגדיר את היועצת כ"מורה-יועצת", והיא צריכה ללמד בכיתות כשליש ממשרתה. תואר שני בייעוץ חינוכי מאפשר לך לעבוד כיועצת חינוכית במערכת החינוך. יחד עם זאת, ישנן יועצות רבות, שהרחיבו את לימודיהן למקצועות טיפול נוספים, כמו: תראפיסטיות, מטפלות משפחתיות, קלינאיות תקשורת ועוד. בהצלחה בבחירתך, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי