סיוע דחוף... התאקלמות קשה של תינוקת אצל מטפלת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/01/2012 | 18:02 | מאת: קרן

שירלי שלום, ניצן ביתי (השלישית) בת 4 וחצי חודשים. לקראת החזרה לעבודה בחרנו במטפלת שמתגוררת במושב שלנו. הטיפול יתבצע בביתה וללא תינוקות נוספים. לפני יומיים (היום זהו היום השלישי) התחלנו את תהליך ההסתגלות. ניצןמגיבה בצורה קשה מאוד - ברגע שעוברת לידי המטפלת (בנוכחותי) בוכה ללא הפסקה עד מצב של פאניקה.... הדבר היחיד שמרגיע אותה הוא לחזור לידיים שלי. חשוב לציין שמיום לידתה ועד היום הייתה צמודה אלי כל הזמן. בשום שלב לא השארתי אותה עם אדם אחר... אני אמורה לחזור לעבודה ביום שלישי הבא, מה שמשאיר לי עוד 4 ימים מלאים להיות עם המטפלת. אני בטוחה שהמטפלת מתאימה - לא חושבת שהיא שורש הבעיה. מנסה בסבלנות רבה להתחבר... מה עושים??? איך ניתן להקל על תהליך ההסתגלות? אשמח להתייחסותך הדחופה... תודה רבה קרן

קרן שלום רב, אכן, לא פשוט לחזור לעבודה אחרי לידה, ולהשאיר תינוקת מתוקה בבית עם מטפלת בעיקר שהקטנטנה בוכה בידייה. מדברייך עולה שאת סומכת על המטפלת ורגועה בבחירתך בה. בימים שנותרו עד חזרתך לעבודה, הגיעי עם ניצן למטפלת, וההי עימה שם "כמו בבית". כלומר, טפלי בה כרגיל כשהמטפלת נמצאת לידכם כל הזמן. מאוד חשוב ששתיכן תהיינה רגועות ומחוייכות. שירו עימה שירים ושחקו יחד בלי להעביר לניצן את התחושה שהיא חייבת ל"עבור" למטפלת. יכול להיות שהחמודה מרגישה אתכן ואת "שעון החזרה לעבודה" שמתקתק בעבורך. אם היא תרגיש שהכל סביבה רגוע ושליו, תחושת הביטחון תחזור אליה, והיא תהיה רגועה לעבור לידי המטפלת. בימים אלו נסו בהדרגה, שהמטפלת תשחק עימה ברצפה, ושאת תזוזי מעט הצידה או/ו שהיא תיתן לה לאכול או/ו תחליף לה טיטול. ביום השלישי ניתן להשאיר אותה עם המטפלת לשעה קלה. לאחר חצי שעה את יכולה להתקשר ולברר מה שלומן. תינוקות, פעוטות וגם ילדים מעדיפים על פי רוב להיות עם הורייהם ולא עם מטפלת. לכן, כשאת שם המטפלת אינה יכולה ליצור עימה את הקשר הדרוש. גם אם ניצן בוכה, תני למטפלת שבחרת בקפידה ושעליה את סומכת להתמודד עם הילדה. אם היא מטפלת מנוסה לבטח תמצא את הדרך להרגיעה. מאחלת לך חזרה נעימה וקלה לעבודתך וכל טוב. שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי