כלי התשבחות על התנהגות טוב לא עובד אצל ילדיי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/01/2012 | 09:14 | מאת: רעות

הילדים שלי הם אנטי סמכות ומתנגדים לכל דבר שאני אומרת. התופעה הזאת נמשכת מאז ילדותם ועד היום בגיל ההתבגרות פלוס. אם אני נותנת מחמאה של שביעות רצון מהתנהגות טובה, הם נראים לא מרוצים. בקיצור, השמחה שלי זה העצב שלהם. אם אני מרוצה הם מרגישים מרומים, כאילו סידרתי אותם איכשהו. ממה זה נובע ומה עושים? האם אני אמורה להיות לא כנה ולא לשבח? איך לעודד התנהגות רצויה??

רעות שלום רב, מכיוון שהתנהגות זו נמשכת זמן רב, וילדייך כבר אינם צעירים אלא מתבגרים, חשוב שתפני לגורם מקצועי שיוכל להבין את מערך הקשרים שלך עם ילדייך ואת המערך המשפחתי שלך במטרה לערוך הבחנה מבדלת של הקשיים בהתמודדותך עימם, ומתן טיפול והדרכה, שטובים ביותר בעבורך. כל טוב, שירלי

03/01/2012 | 14:31 | מאת: רעות

אני מבולבלת מהמצב המורכב ולא יודעת למי לפנות. אודה לך על הסבר איזה גורם מקצועי מתאים פה ואפילו שם וטלפון. בתודה מראש.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי