משחק עצמאי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/12/2011 | 18:24 | מאת: נוגה

שירלי, שלום! בנינו הראשון, בן שנה וחצי מסרב לשחק באופן עצמאי אפילו שניה אחת. איך להרגיל אותו לזה? כש הוא היה יותר קטן ישבנו איתו ושיחקנו כי חשבנו שהוא היה קטן מדי כדי לעזוב אותו ועכשיו כנראה שהוא התרגל? התפנק? או שעדיין לא זמן? כמו כל אמא , אני חייבת גם זמן לסידורי בית , בישולים ועוד.... ובנתיים לא יוצא לי לעשות כלום. אם אני מתקרחת מפינת משקחים שלו ואפילו אומר שתיכף אחזור, הוא מייד בוכה ו קורה ל"אמא,אמא" , בא אחריי טופס לי את רגל ולא נותן ללכת. בבקשה, איך פועלים בלי לעשות נזק? תודה וכל טוב! נוגע

נגה שלום רב, לכל ילד יש את הטמפרמנט (המזג) עימו הוא נולד, למשל: ישנו ילד בעל מזג שלו ורגוע, וישנו ילד פעלתן בעל מזג תוסס. יחד עם זאת, הקשרים החברתיים של הילד עם זולתו מאפשרים לו להתנסות בסיטואציות שונות ומהן ללמוד כיצד להתנהג במקרים אלו. זאת אומרת, שיכול להיות שבנך הוא ילד פעלתן, אך ניתן ללמדו לאט לאט כיצד לשחק זמן קצר לבד. ראשית, יש לקחת בחשבון שהוא עדיין מאוד צעיר. ילדים בגילו אינם נוטים לשחק זמן רב לבדם, ובוודאי אינם מודעים לאפשרות, שלתת לאימותיהם לבצע את מטלות הבית. לכן שימי לב האם הוא כן משחק כמה דקות (5-10 דק') לבד, אם הוא עושה זאת יש לעודדו על כך. בנוסף, חשבי על צעצועים או עיסוקים שיכולים לעניין אותו. לפעמים לאו דווקא הצעצועים היקרים הם המסקרנים. ילדים אוהבים לשחק גם לדוגמא: בסירים, בקופסאות פלסטיק בגדלים שונים, בכוסות חד פעמיות או בכלים מהמטבח. (יש כמובן לשים לב לבטיחותם של הכלים הללו, ולא לאפשר לילד לשחק בכלי מטבח שעלול לפצוע אותו). בנוסף, בדקי עם עצמך, כיצד את מגיבה לו, כשהוא בוכה ואוחז בך. תגובותייך לילד יכולות לחזק או למגר התנהגות בלתי רצוייה. כמו-כן, את יכולה להעזר בשמרטיפית או בקרובי משפחה, שיסייעו לך במשחק עימו, כך שאת תוכלי להתפנות לשעה קלה לעיסוקייך. אם בנך אינו מרגיש חופשי לשחק לבד, אפשרי לו לשחק לידיך, בזמן שאת עושה דבר מה אחר. כך תוכלי ללמדו אט אט לשחק זמן מה גם לבד. בהצלחה, שירלי

28/12/2011 | 15:54 | מאת: נגע

שירלי ,תודה את כותבת: "בדקי עם עצמך, כיצד את מגיבה לו, כשהוא בוכה ואוחז בך. תגובותייך לילד יכולות לחזק או למגר התנהגות בלתי רצוייה" מה היא תגובה הנכונה שלי?

מנהל פורום ייעוץ חינוכי