משחקי מין

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/12/2011 | 12:09 | מאת: מריה

היי ביתי בגיל 8 תפסתי אותה משחקת עם בני ובנות דודים שלה משחקי מין, איך שהבנו וראינו הם פשוט מסתכלים אחד על השני או נוגעים אבל לא עושים משהו מעבר לזה הבנו שהם סתם משחקים משחקי מין בלי חדירות בלי דברים שהם יכולים להשפיל או להזיק כולם בני 7 8 עד 9 כאילו הם עשו את זה בסתר וזה מאוד מדאיג אותנו למרות שאנחנו יודעים שהם בריאים ותמיד מסברים להם שזה אסור הם לא עושים את זה תמיד אבל עשו את זה אולי פעמיים אנחנו צעקנו עליהם הפחדנו אותם מזה ויש כאלה שגם הרביצו לילדים שלהם מדובר על קבוצה של 3 בנות ושני בנים קרובי משפחה מה זה צריך להיות ולמה הם משחקים משחקים כאלה וכיצד להגיב כשרואים אותם משחקים ככה אני לא חושבת שיש להם בעיה מינית כלשהי כי שמעתי גם מהרבה שכנים וחברים שגם הילדים שלהם משחקים לפעמים משחקי מין האם אנחנו גרמנו להם לשחק משחקים כאלה (חינוך מיני לא נכון) הם נראים לי גדולים על משחקים כאלה אבל ממש רואים שהם נורמלים מכל הבחינות גם בבית וגם בבית הספר אז מה זה יכול להיות והאם זה טבעי בכלל?

מריה שלום רב, לא ברור לי מה כוונתך ב"משחקי מין", ישנה חשיבות גדולה למה שהילדים עשו. סקרנותם של ילדים לגבי בני המין השני מובילה לעיתים למשחקי תפקידים, שבהם יש חשיפה של אברי המין. התנהגות זו אופיינית לילדים צעירים יותר, מכיוון שבגילה של בתך יש כבר נטייה לביישנות מחשיפה, לכן התערבותכם הנה משמעותית וחשובה. רצוי לשים לב שהילדים אינם נחשפים לתכנים מיניים כלשהם, למשל: במחשב או בפלאפון. אם ישנה חשיפה שכזו, מנעו אותה כמה שניתן, והסבירו לילדים, שאלו אינם ראויים ומתאימים לגילם. כדי לספק את התעניינותם המינית, ספקו לילדים מידע על ההבדל בין המיניים ועל אברי המין מתוך אמצעי ידע המתאימים לבני גילם, כמו: ספרים או תקליטורים שמיועדים לילדים. באמצעים אלו ישנם הסברים, שיפחיתו את הסקרנותם. חשוב לא להבהיל את הילדים ולבטח אין להכותם. התנהגות זו יכולה לפגוע בדימוי המיני שלהם. כלומר, מצד אחד סקרנות מינית הנה דבר טבעי ונכון, אך מהצד השני המידע המיני צריך להיות מותאם גיל, בצד גבול ברור וחד משמעי הנוגע לגבולות הגוף ואיסור בנגיעות או בחשיפה של האיברים אינטימיים ואישיים. כל טוב וחג שמח, שירלי

20/12/2011 | 19:16 | מאת: מריה

הקטע שבגיל צעיר יותר מנענו או לפחות אני לא נתתי לבת שלי את האפשרות לגעת באיברים שלה או להתעניין לא הייתי עונה לשאלות שלה והייתי מביכה אותה כשהייתה נוגעת באיברים שלה ומפחידה ומסבירה לה שזה אסור יכול להיות שבגלל זה זה המשיך אצלה או הופיע אצלה בגיל גדול יותר? פשוט זה החינוך שקיבלתי וככה חשבתי שצריך לחנך מבחינה מינית ואף פעם לא הסברתי לה על הגוף שלה ועל האיברים שלה הדבר היחיד שהייתי עושה זה שהייתי מפחידה אותה כשהייתה נוגעת ותמיד מסבירה לה שאסור לאף אחד גדול שייגע בך האם זה יעבור לה?

מנהל פורום ייעוץ חינוכי