מילים אלימים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/12/2011 | 17:39 | מאת: רינה

16/12/2011 | 17:47 | מאת: רינה

היי יש לי בן בגיל שנתיים וחצי לאחרונה הוא משתמש במילים אלימים למשל אם מתעצבן ממישהו מתחיל להגיד אני אהרוג אותו, ארצח אותו וכל מיני מילים אלימים כאלה למרות שאנחנו לא משתמשים במילים כאלה איתו אבל הוא שומע את זה בטח מהילדים בגן או מקרובי משפחה בני דודים שלו לפעמים משתמשים במילים כאלה בזמן משחק , כיצד להגיב כשהוא אומר מילים כאלה ואיך זה ישפיע עליו בעתיד

רינה שלום רב, ילדים צעירים נחשפים לעיתים לשפה או להתנהגות, שאינן מקובלות על משפחתם, כמו: קללות או נשיכות או מכות. אין באפשרות הורים להגן על הילד באופן מוחלט מחשיפה זו, מכיוון שהילד יוצר קשרים חברתיים מעבר למשפחה הגרעינית, למשל: בגן הילדים או במשפחה המורחבת. אם אתם מזהים את המקומות שבהם הוא רואה התנהגות זו, יש לשוחח עם מקור ההתנהגות, כלומר לגשת לגן ולשתף את הצוות החינוכי. יש לשמוע את דבריהם, ולבקש את עזרתם בזמן שהותו של הילד בגן. גם מקרובי המשפחה הבוגרים יותר רצוי לבקש לא להשתמש בשפה זו ליד הפעוט, ולהסביר להם, שהוא מחקה את התנהגותם. כמו-כן, הילד אינו מבין את משמעות דבריו כשהוא אומר: "אני אהרוג אותו", אבל הוא יודע שמילים אלו מביעות כעס או תסכול או אי שביעות רצון. תפקידכם החשוב הנו ללמדו כיצד להגיב כשכועסים בלי לקלל ובלי להרביץ. ניתן לומר לו, שאתם מבינים שהוא כועס, אך המילים הללו שהוא אומר אינן יפות, ואתם אינכם מסכימים שידבר כך. בדרך זו יש להיות עקביים וחד משמעיים כל הזמן. כשהוא רגוע, ניתן לברר עימו היכן הוא שמע את המילים הללו, וללמדו לומר את תחושותיו, לדוגמא: במקום להגיד אני אהרוג אותו אתה יכול לומר - אני מאוד כועס !! אני ממש עצוב !! לא טוב לי !! ועוד. בנוסף, יש לעודדו כאשר הוא מדבר יפה, ולהזכיר לו ללא הרף כמה הוא ילד טוב ומקסים . כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי