מידע מבית הספר

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

14/02/2011 | 18:44 | מאת: דורון

אני גרוש שנתיים ויש לי שני ילדים. הקטן בן 4 וחצי והבת הבכורה בת שמונה. מאז שהבת עלתה לכיתה א', אני לא מעודכן על מה שקורה איתה בבית הספר. גרושתי מעדכנת אותי מדי פעם, כשאני מתעניין או כשהילדה מספרת לי על מבחן או טיול.הבת תלמידה טובה ואין איתה בעיות. איך אני יכול להיות יותר מעודכן לגבי מה שקורה איתה בבית הספר ? תודה.

דורון שלום רב, לאחר גירושים יש צורך בהיערכות מחודשת של האב במעורבותו בחיי ילדיו. שיתופך בעולמם חשוב וחיוני עד מאוד. תחושותייך ורצונותייך להיות יותר מעודכן בלימודיהם הנם נכונים ובריאים. קשר זה חשוב שיהיה גם עם הגננת של בנך הצעיר. מערכת החינוך מחוייבת להיות בקשר עם שני ההורים במצב של גירושים, אך מידת המעורבות תלוייה רבות גם בהשקעתך. פנה אל מחנכת בתך ואל גננת בנך. עדכן אותן בחשיבותו של הקשר ביניכם, כפי שהוא נתפס בעיני רוחך. קבע איתן נושאים, שעליהם אתה מבקש שיעדכנוך, כמו: אספות הורים או טיולים. בנוסף, ניתן לקבוע מועד קבוע, שבו תיצור קשר עם הצוות לצורך עדכון. כמו-כן, בבתי ספר רבים, ישנה מערכת ממוחשבת , שבה יש דיווחים להורים, למשל על הישגיהם ועל התנהגותם של ילדם, לצד הודעות שוטפות מן הצוות. במקרה שכזה עלייך לבקש מן המחנכת קוד כניסה למערכת. בטוחני, שילדייך יעריכו את התעניינותך עד מאוד. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי