כיתה קטנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/11/2011 | 13:38 | מאת: שואלת

שלום רב, מהם מועדי ועדת השמה והאם ניתן להעביר ילד לכיתה קטנה במהלך השנה באמצעות ועדת חריגים?(מדובר בילד בכיתה ג')

שלום רב, הפניית ילד לוועדת השמה יכולה להיעשות על-ידי הורה, על-ידי המוסד החינוכי, על-ידי ועדת שילוב מוסדית או על-ידי ארגון ציבורי, כמו: רווחה. הגורם המפנה צריך לנסח את בקשתו לדיון בוועדת ההשמה בכתב ויפנה אותה אל יו"ר הוועדה בבמחלקת החינוך שברשות המקומית, שבה מתגורר הילד. את הפנייה לועדת ההשמה יש להגיש לא יאוחר מאמצע חודש אפריל של כל אותה שנה, זאת על מנת שוועדת ההשמה תסיים את הדיונים בעניין התלמידים עד 15 במאי באותה שנת לימודים.הפניית ילד הלומד במערכת החינוך הרגיל אל ועדת ההשמה תיעשה רק לאחר שהמסגרת החינוכית מיצתה את כל ההתערבויות החינוכיות והטיפוליות בתהליך השתלבותו של התלמיד בה, כלומר: הפניית התלמיד לוועדת ההשמה מחייבת קיום של ועדת שילוב מוסדית בעניינו, בניית תכנית חינוכית יחידנית ותיעוד של תהליך היישום של התכנית על המטרות והיעדים הרשומים בה. בנוסף, מעבר של ילד מהחינוך הרגיל לחינוך המיוחד (לכיתה קטנה) באמצע שנת הלימודים אינו הליך מקובל, ונעשה אך ורק במקרים חריגים ביותר, שבהם יכול להגרם נזק לילד או לסביבתו אם ישאר במסגרת הרגילה. לועדה שכזו יש צורך באישור ובהסכמה של גורמים רבים, כמו: מפקחת המוסד, היועצת הבכירה, מנהלת ביה"ס, יו"ר הוועדה, הפסיכולוג חינוכי או/ו עו"ס. כל הגורמים הללו צריכים לבדוק את המקרה לגופו של עניין לפני קבלת ההחלטה. כל טוב ובהצלחה לילד ולהוריו, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי