משחק ילדים אסור?!

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/11/2011 | 09:11 | מאת: אור

ביתי בת ה-3 נחשפה לאיבר מין של ילד בפעם הראשונה. זה קרה במשחק חתן וכלה. הוא הוריד ואמר לה ש"זה בולבול". היא לא הסכימה להוריד את שלה.לא הייתי שם, ואני לא יודעת אם היא נגעה או לא. (היא לא סיפרה על זה כלום) הסברתי לה שאלו משחקים לא צנועים. ואנחנו משחקים עם הבגדים עלינו. ואין לאף אחד רשות לגעת בך וגם את לא נוגעת באף אחד אני מאוד מודאגת. מה צריך לעשות?

אור שלום רב, ילדים בגילה של בתך מגלים התעניינות וסקרנות בגופם של ילדים אחרים. הם נוטים להשוות – מה דומה ומה שונה, ולהבדיל אלו מאלו. התנהגות זו הנה טבעית ונורמטיבית, כאשר מדובר בילדים צעירים בני אותו הגיל, ושזו מעורבת בעיקר ב"משחקי ילדות" של "כאילו", כמו: חתן וכלה, אבא ואמא, אמא ותינוק ועוד. כדי ללמדה על גופה ועל בני המין השני, ניתן להעזר בספרי ילדים, שעוסקים ומסבירים בשפה ברורה ועניינית את הנושא. כמו כן יש לחזקה על כך, שלא חשפה עצמה בניגוד לרצונה, ולהשתדל לא להלחץ מכך יתר על המידה. יש להסביר לה, כמו שעשית על גבולות הפרט, על המרחב האישי ועל האזורים האינטימיים בגופנו, ובנוסף לעודדה לא להכנע ללחץ סביבתי/חברתי, וללמדה לעמוד על שלה. דבר נוסף, שחשוב מאוד, הנו להדגיש בפנייה לא לשמור על שום אירוע שקורה לה בסוד, כלומר שתדע ושתהיה בטוחה לבוא ולספר למבוגרים בחייה מה שקורה לה בשגרת היומיום בכלל ובאירועים שכאלו בפרט. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי