ילד בכיתה א'

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/02/2011 | 10:36 | מאת: שירלי

בני בכיתה א' , ילד נבון וחרוץ מאוד . מורתו מציינת כי קריאתו שוטפת והכול כשורה . לאחרונה אני מבחינה כי יש לו שגיאות כתיב , בעיקר כשניתנים לו שיעורי בית בהם הוא מתבקש להרכיב משפטים. איך עובדים על זה ? האם זה נורמלי לגילו? להעיר לו על כך?

שלום רב, כיתה א' הנה כיתה משמעותית וחשובה . בשלב זה הילדים רוכשים את הבסיס לקריאה ולכתיבה, ומשקיעים מאמצים וכוחות בכך. הסיבות לשגיאות כתיב מקורן רבגווני, ותלוי בגורמים ובסיבות רבות. הגישה המקובלת היום הנה, שאין לתקן לילדים שגיאות כתיב. ילד בכיתה א' מקדיש את מרצו בפיענוח גרפי ובפיענוח שמיעתי ברכישת הקריאה. מכיוון שמשאביו מופנים לכך, יכול להיווצר במצב בו לא יתן את מלוא דעתו לתקינות הכתיב. כדי לעזור לבנך לשפר את שגיאות הכתיב יש לעודדו לקרוא ספרים רבים שמתאימים ליכולותיו ולעדיפויותיו. בנוסף, ניתן לאפשר לו להעתיק משפטים מחוברות העבודה או מספרים כתרגול למילים השגורות. אך כאן איני ממליצה להפריז בתרגול, על- מנת לא ליצור סלידה ועייפות מן הלמידה. בנך ילד נבון. מורתו מדווחת, שרכש את הקריאה בצורה טובה, ועל-כך מגיע לו עידוד רב על מאמציו. יחד עם זאת, סמכי על תחושותייך בעניין זה ובררי עם המחנכת מהו לדעתה מקור השגיאות. בטוחני שזו תוכל לסייע לך ולבנך לעבור את מסוכת שגיאות הכתיב. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי