אוננות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/11/2011 | 08:22 | מאת: איילה

שלום רב , יש לי ילדה בת ארבע חכמה ובריאה, העניין הוא שלפני כשנה היא גילתה את נושא האוננות ומאז היא עושה זאת כמעט בכל מקום , אני הסברתי לה שזה בסדר גמור אבל היא צריכה לשמור על צניעות ופרטיות ולעשות זאת רק בחדרה לבד.. אולם זה לא עוזר , היא עושה זאת בגן וכשאנחנו הולכים לחברים ובכל מיני מקומות והתדירות גבוהה מאוד ואני ובעלי קצת לא נעים לנו למרות שאנחנו מבינים שהילדה בריאה וזה בסדר ואנחנו גם לא מתנצלים... אשמח לדעת איך להתמודד עם הנושא .. היות וכל השיחות שלי עם הילדה לא עזרו .

איילה שלום רב, מבחינה התנהגותית הנך נוהגת עם בתך בדרך הנכונה, מכיוון שאוננות היא פעולה טבעית ונורמטיבית בצד הצבת הגבול של הפרטיות, שבה היא נעשית. יחד עם זאת, יש לשים לב שהאוננות אינה כפיתית או שהיא אינה ביטוי למצוקה או לחרדה כלשהי שבתך חשה. אם את מרגישה שהתערבות התנהגותית של הסברה ושל הצבת גבולות אינה מסייעת, חשוב לפנות לפסיכולוג קליני להתייעצות. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי