הבאת ילד לחתונה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

11/11/2011 | 14:40 | מאת: ליאת

היי שירלי... לחברה שלי יש ילד בן שמונה וחצי גרושה המגדלת אותו מגיל שנתיים וחצי לבד...יש בעיית גבולות בין האמא לילד..שאלתה היא כזאת..היא אמורה להינשא בחודש הבא...האם רצוי להביא את הילד או לוותר על זה ...?

ליאת שלום רב, אנשים רבים בוחרים לפתוח פרק ב' בחייהם ברצון להגיע לאושר ולחיים טובים יותר. גם חברתך רוצה בהתחלה חדשה בחייה, ובטוחני שזו מגיעה לה. אולם אל לה לשכוח ולו לרגע, שבנה הנו חלק חשוב ומשמעותי בחייה, ועלייה לקחת זאת בחשבון באופן מושכל ורציני, כדי שמערכת היחסים שלהם לא תיפגע. כלומר, למרות הקושי בגבולות מולו רצוי שהוא יהיה מעורב ושייך לחיים החדשים של אימו, שבעצם יהוו חיים חדשים גם בעבורו. אי הגעתו לחתונה יכולה להעביר לו מסרים בלתי רצויים ותחושות של דחייה מצד האם, ולכן חשוב שהוא יגיע לחתונה. לפני כן, יש להכינו מראש לחתונה, למשל: להסביר לו מי יגיע לחתונה, מה התכנון של הערב, מתי אמא תוכל להיות איתו ומתי לא תוכל להיות איתו, עם מי הוא יהיה במהלך הערב, היכן ישב וכו'. כמה שירגיש בטוח ומעורב, כך יעבור הערב בשמחה ובאושר לשניהם. כמו-כן יש לדאוג שאדם מבוגר, כמו: סבתא, סבא, דודה, חבר ועוד, ילווה את הילד במהלך כל הערב, וידאג לשלומו, מכיוון שאימו באופן טבעי וברור תהיה עסוקה בחתונתה במהלכו. בנוסף על כך, רצוי שהאמא תפנה להדרכה או לייעוץ, שיסייע לה בפתיחת פרק ב' בצורה טובה ואיכותית לכל הצדדים, גם בנושא החתונה וגם בעניין בעיית הגבולות הקיימת בין השניים. מזל טוב וכל טוב לחברתך, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי