גמילה מקקי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

09/11/2011 | 15:52 | מאת: גלית

צהריים טובים בני בן 3.8 גמול כבר מספר חודשים מפיפי יום ולילה. ניגש לשירותים באופן עצמאי ללא בעיה וללא פיספוסים. הבעיה היא עם הקקי אותו הוא דורש רק בטיטול. כל הניסינות להושיב אותו על הסיר או בשירותים עם ישבנון ניכשלו . הוא בוכה צורח משתולל ואומר לי שהוא מפחד מהשירותים. לבסוף אינו מתאפק ועושה את צרכיו בתחתונים. אני מיואשת . ואיני יודעת כיצד לנהוג. אודה מאד אם תוכלי לתת לי מספר עצות. גלית

גלית שלום רב, מספר חודשים אינו זמן רב לגמילה, ולכן ההי סבלנית ואל תתיאשי – אם לילד אין מגבלה או בעיה רפואית הוא יגמל בסופו של דבר. ילדים בגילו של בנך נוטים לעיתים להיגמל בקלות יחסית מהפיפי, אך מתקשים להיגמל מקקי מסיבות שונות ומגוונות. בגמילה אין אפשרות להכריח את הילד לעשות את צרכיו בשירותים ללא שיתוף פעולה שלו. לכן שוחחי וחשבי עימו מה יכול לסייע לו לגשת לשירותים, וממה הוא בדיוק מפחד. הקשיבי לדבריו, הביעי הזדהות ואמפטייה. חזקי אותו, שאת לצידו ושאת סומכת עליו שילך לשירותים לעשות קקי, כשירגיש נוח. שאלי אותו מה את יכולה לעשות בעבורו, והציעי לו פתרונות יצירתיים, כמו: קישוט הסיר או הישבנון במדבקות, החזקת ידך בזמן הישיבה בשירותים, ציור ציורים בנושא ועוד. בכל מקרה אין לכעוס עליו, כשהוא עושה את צרכיו בתחתונים. כעס זה יכול להוביל למאבק כוח בלתי רצוי. חשוב לעודדו לרוב על המאמץ ועל התהליך שהוא עובר. את מוזמנת לקרוא שאלות נוספות בנושא זה בפורום. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי