ילד בן 5 מאוד קשור לאימא

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/11/2011 | 15:11 | מאת: טליה

שלום .יש לי שאלה בבקשה . בן שלי בן 5 וחודשיים נימצא במסגרת של גן חובה.מי תחילת השנה הוא בוכה בבוקר בגן מאוד קשה לו להיפרד ממני .גם כאשר הוא הולך לחוג כול ההורים יושבים בחוץ לאולם ספורט ואני יושבת ביפנים והוא משתתף בחוג וכול הזמן שומר איתי על קשר עין.עם הוא הולך לבקר לבית של חבר הוא לא נישאר .הוא צריך אותי קרוב .דיברתי עם גננת היא אומרת שהוא עושה מניפולציות. כי אחרי דקה שאני הולכת הוא נירגע ומשתתף בכול הפעילויות בגן.אבל אני לא הולכת רגוע .כול היום אני חושבת איך הוא ולמה הוא בוכה אולי מה שהוא מציק לו ואני לא עולה על זה.יש לציין שהוא ילד מקסים חכם בן יחיד אני מקדישה לו כול זמן פנוי שיש לי .משחקת איתו משתוללת איתו .הוא מקבל המון תצומת לב של כול המישפחה .והוא יודעה להחזיר אהבה.אני דואגת מה יקרא לקראת כיתא א.האים זה יעבור.האם יש מה שהוא שאני יכולה לעשות כדי שיהיה יותר בוגר עצמאי .(דיברתי איתו הפתחתי מתנות מילינו תבלה עם מדבקות)לא עזר

טליה שלום רב, בנך הנבון מכיר היטב את רגישותך הגבוהה כלפיו, שמהווה את נקודת החולשה בקשר שלך עימו. התנהגות בלתי רצוייה מקבלת בדרך כלל חיזוק מתגובות חיצוניות של הזולת כלומר, בנך מרגיש שאת חרדה לו, ודואג לשמר זאת. כדי לחזקו עלייך לעשות עבודה עם עצמך, ולברר את מקור הדאגה כלפיו. בנוסף, יש לעודדו לרוב, ולומר לו, שאת סומכת עליו, שאת רואה שהוא משתדל, שאת יודעת שטוב לו בגן ועוד. נסי לחשוב עימו מה יכול לסייע לו בפרידה בגן או/ו בחוג, אולי תמונה קטנה שלך בתיק האוכל שלו או חותמת של פרח על היד או כל רעיון יצירתי אחר, שיקל עליו. המנעי לחלוטין ממתן פיצוי או מפינוק יתר של בנך. אלו גורמים נזק רב בחינוך. חשוב שתפני להדרכת הורים לקבלת הכוונה, כלים, ליווי ויעוץ. בהצלחה, שירלי

09/11/2011 | 09:42 | מאת: טליה

את כול כך צודקת. אני מרגישה שאני צריכה להיות יותר החלתתית אבל מאוד קשה לראות אותו בוכה .הוא משתמש בזה יופי.איפו אפשר לקבל הדרכת הורים .כי אני בטוחה שהבעיה אצלי .(ילד יחיד שבאה אחרי 15 שנים של טיפולים קשים)

מנהל פורום ייעוץ חינוכי