המשך ילד בן 4

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/11/2011 | 19:58 | מאת: רינוש

שלום, יש לי ילד בן 4.3 הוא לא מוכן לעשות קקי בשרותים או בסיר רק בטיטול .הוא גמול מפיפי לפני הרבה זמן. שאנחנו שואלים אותו בבית יש לך קקי הוא כל הזמן אומר לא אין לי או תשימי לי טיטול. אנחנו כל הזמן מסבירים לו שאתה ילד גדול אתה צריך לעשות קקי באסלה.הוא גם רואה סרט אסלה הקסומה וזה לא עוזר. מה עושים? איך מטפלים בזה? תודה מראש, מחכה לתשובה מהירה.

רינוש שלום רב, רצוי למעט את ההתעסקות או את הדיבורים סביב הגמילה מהטיטול, כדי שנושא זה לא יהיה המוקד בקשר שלכם כעת. כלומר, אם הוא רוצה טיטול לקקי יש לאפשר לו זאת, ללא דיבורים מיותרים. יכול להיות שאם הוא יראה שאין עניין סביבו, יצליח להיגמל. בנוסף, יש לעודדו לרוב ולחזקו בדברים הטובים שהוא עושה במגוון תחומי חייו. כמו – כן בררי כיצד הוא מסדר בגן ? האם הוא מתאפק ? או האם הוא עושה קקי בגן ולא בבית ? כיצד צוות הגן מתנהל מולו ? בנוסף על כך, מכיוון שהוא כבר "ילד גדול", כמו שציינת, ממליצה לך לפנות לרופא משפחה להתייעצות לגבי המשך טיפול, אם נראה שיש צורך בכך, ולברר עימו האם יש בעיה רפואית או האם הוא ממליץ על בירור רגשי. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי