גמילה מקקי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/10/2011 | 10:02 | מאת: גלי

שלום. בני בן 2.5, התחיל לפני שבוע גמילה מחיתול. עם פיפי הכל מצוין, מבקש, עושה ואפילו ישן צהריים בגן בלי חיתול ולרוב אין פיספוסים. לגבי קקי הוא לא מסכים לעשות, לא בסיר, לא בישבנון ובדר"כ בשעה 1800 ולעיתים אפילו 2000 (תלוי אם אנחנו בבית או לא), עושה בתחתונים ואז לתחושתי מאוד לא נעים לו, הוא לא רוצה להחליף, אומר שהוא לא עשה וכו'. אני מתיחסת לכך בטבעיות ואומרת לו שלא קרה שום דבר, נחליף כדי שיהיה לו יותר נעים ושבפעם הבאה יעשה בשירותים, כמו גדול, כמו עם הפיפי". תהיתי האם להציע לו פרס (עקרונית אני לא בעד)? מה עושים? הצעות נוספות? תודה

גלי שלום רב, את פועלת בצורה יפה וטובה – זו הדרך, אל לך להרוס אותה בפרסים, הם אינם מסייעים לאורך זמן, ולעיתים אף פוגעים בהטמעת הגמילה. שבוע זה מעט זמן ורק תחילתו של התהליך. המשיכי לעודדו, כאשר הוא עושה את צרכיו כנדרש, ואל תעשי עניין כאשר הוא מפספס או אם יש רגרסייה. האינטואיציות שלך טובות, השתדלי לסמוך עליהן יותר. כל טוב ובהצלחה, שירלי

16/01/2012 | 22:25 | מאת: לירון

שלום, בני בן 3 ו- 3 חודשים, נולד לו אח חדש בן 4 חודשים . גמול מפיפי כבר למעלה מחצי שנה אך קקי מבקש לעשות בחיתול ולאחר שעושה מבקש להחליף לתחתונים. בגיל 3 עשינו מסיבת חיתולים וסיימנו את החבילה האחרונה ואמרנו לו שאין יותר חיתולים, אך הוא ממש בוכה וצורח שרוצה חיתול, 3 פעמיןם פיספס בגן ובצהרון, כשכמעט פיספס בבית שמתי אותו על האסלה וברח לו באסלה(משולב בבכי וצעקות) והוא קיבל קקיפרס. אך זה לא עזר. כל פעם שיש לו קקי הוא מנסה להתאפק תורח ובוכה, וגם אם מצליחים להביא אותו למצב שהוא יושב על האסלה בכח - הוא אומר שאין לו קקי. הוא כבר ממש מתאפק והמצב גורם לנו ולו לעצבים ואנחנו כל הזמן אומרים לו שרק אחיו הקטן עושה בחיתול והוא בוגר, ניסינו הכל - אךשום דבר לא עזר. אתמול מרוב שהוא בכה וצרח נתנו לו חיתול, והוא עשה וממש נרגע. אנחנו חסרי אונים ולא יודעים אם להמשיך בדרך שאין חיתולים ללחוץ עליו למרות העצבים הבכי או לא ללחוץ עליו ולתת לו חיתולים עד שיהיה מוכן. נשמח לעזרה בדחיפות תודה מראש

מנהל פורום ייעוץ חינוכי