ילד בן 6 פרפקציוניסט ודאגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

24/10/2011 | 22:20 | מאת: רוית

שלום וברכה, יש לי ילד בן 6 וחצי, חכם וחרוץ. הוא מידי לחוץ ודואג על המון דברים. על ענינים שבאחריותו, כגון לימודים (התחיל א') ואפילו איך ידע מה גודל הטבעת שיתאים לאשתו כשיתחתן... ועל עניינים שאינם באחריותו כגון: האם הרכב נעול, האם הבית נעול, האם אחיו התינוק אולי רעב וכד'. מה צריכה להיות התגובה הנכונה שתעזור לו להיות יותר נינוח ופחות דאגן? תודה רבה ולילה טוב, רוית.

רוית שלום רב, בחיים אנו צריכים לדאוג לאיזון או ל"שביל הזהב" כדברי הרמב"ם. כלומר, אחריות אישית הנה תכונה טובה לחיים ואותה יש לשמר. לעומת זאת, לחץ ודאגה מוגזמים, אותם יש למתן. נראה שבנך לחוץ ודואג יתר על המידה, מעבר למה שמצופה מבני גילו. לכן, בדברים שהנם באחריותך ההורית יש לחזור בפניו שוב ושוב, שלא ידאג לכך, ושאת זו שתדאגי לכל הדברים הללו. בנוסף, שימי לב האם המבוגרים בחייו מעודדים אותו לכך, גם אם הם עושים זאת לא במודע דרך התנהגות מסויימת או במילים, כמו: איזה מזל שהזכרת לי לנעול את הבית. מילים אלו מעודדות לקיחת אחריות ויש להמנע מהן. אם את חשה שהתנהגותו פוגעת בו בתפקודי החיים השונים, למשל: בזמן הלימודים, עם חברים, במשפחה או מבחינה רגשית של לחץ עודף, יש להתייעץ על כך עם גורם מקצועי בהקדם. כל טוב, שירלי

30/10/2011 | 09:18 | מאת: רוית

שירלי, תודה רבה!

מנהל פורום ייעוץ חינוכי