גיל שנתיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/10/2011 | 18:30 | מאת: סול

שלום, יש לי ילד בן שנתיים ושלוש ותינוק בן חודש. מאז הלידה ילדי הגדול פשוט לא אותו ילד, הוא בוכה כל הזמן לא מקשיב לגבולות שאנחנו מציבים לו. לפני הלידה כאשר הייתי מכניסה אותומ לפנית חשיבה כאשר עשה משהו לא בסדר הוא היה מקשיב ויודע כיום הוא פשוט יוצא מפינת החשיבה ולא מתייחס לדברים שלי או של בעלי. הוא בוכה כל הזמן וזורק דברים לכל עבר גם כשהוא לא עצבני. אניט פשוט לא יודעת מה לעשות. אנחנו משתדלים לחלק בנינו את היחס אליו ונותנים לו את כל היחד שצריך בשביל שלא ירגיש לא בסדר אך עדיין אני כבר לא יודעת מה צריך לעשות אשמח לעזרה

סול שלום רב, תינוק חדש במשפחה מצריך הערכות והסתגלות מחדש של כל חברי המשפחה, הן של ההורים והן של הילדים. ממשפחה של זוג הורים וילד פעוט, הנכם כעת הורים לשני ילדים צעירים. בנכם הבכור היה במשך שנתיים וחודשיים בן יחיד, ולפתע נולד לו אח קטן וחמוד, שעלול "לאיים" על מקומו במשפחה ועל תשומת הלב של הסובבים אותו. דברים אלו יש לקחת בחשבון. לכן, היו גמישים ומבינים מחד גיסא, ומאידך גיסא המשיכו בהצבת גבולות ברורים כמו שעשיתם עד כה, אך בגילוי אמפטיה למצבו החדש, לדוגמא: הודיעו לו מראש, שלא זורקים חפצים בבית בכל מצב. השלכת חפצים יכולה לפגוע ולגרום לנזק הן לאדם והן לבית. אם יבחר לזרוק חפצים, אתם בצער רב תאלצו לקחת לו את המשחקים/להכניס אותו לפינת חשיבה/להשיב אותו בחדר להרגע ועוד. חשוב מאוד שכאשר הוא מתנהג יפה לעודדו על כך. רצוי לשוחח עימו, כשהוא רגוע ופנוי להקשבה, ולהסביר לו בקצרה ובמילים פשוטות את המערך המשפחתי החדש שלכם ואת הצורך של כולם בהסתגלות מחדש. אמרו לו שאתם מבינים שקשה לו, שאתם אוהבים אותו מאוד, ושתמיד יהיה בנכם הבכור ה"גדול". בנוסף, ניתן לתת לו תפקידים קטנים קבועים בבית, כדי שירגיש גדול, מוערך ובעל משמעות במשפחה, למשל: להביא משחה או/ו טיטול או/ו בגד לתינוק , לסדר צלחות וסכום בשולחן (רק מפלסטיק, כמובן), לשיר לתינוק שיר נחמד וכו'. גם כאן יש לעודדו ולחזקו במילים כמו: איזה ילד בוגר, עזרת לאבא ולאמא בבית, אנחנו גאים בך כי..., איזה מזל שעזרת לי עכשיו להביא את הטיטול, אתה מקסים, איזה כייף שאתה הבן שלנו ועוד ועוד. ולסיום, חשוב להרבות בחיבוקים ובנשיקות, אלו יעזרו לכולכם לעבור יחד את התקופה זו. כל טוב ושבת שלום, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי