גמילת לילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/10/2011 | 21:49 | מאת: רגינה

בני בן 4.5 גמול כבר כשנתיים ביום. במשך כשנה הוא הייה מפספס מידי פעם אחרי שהייתי לוקחת אותו במהלך לילה לשירותים כפעמיים בלילה. לאחר שנה של גמילה הואעברנו דירה וגם הייתי בהריון מתקדם והוא התחיל להרטיב כל לילה ואפילו פעמיים בלילה. קניתי לו פול אפס. ובקיץ הורדתי לו הכל וניסינו להתמודד עם זה אבל לא מצליחים. אני זקוקה לעצה

רגינה שלום רב, רצוי שתפני תחילה לרופא משפחה או לרופא ילדים להתייעצות לגבי עניין זה. שינויים משמעותיים, כמו: מעבר דירה או/ו הריון של אמא או/ו לידה של אמא, יכולים לגרום לרגרסייה בתהליך הגמילה, אך נראה שכאן בנך טרם נגמל, ו"מפספס" עדיין בשעות הלילה והשינה. חשוב לא לתת נפח רב והתעסקות סביב הנושא הזה, כדי שהוא לא יראה בכך מקום של תשומת לב ושל התייחסות. כאשר הוא מרטיב, יש להחליף, ולומר לו: לא נורא, אנחנו סומכים עלייך, שכשתהיה מוכן תישאר יבש כל הלילה. כמו-כן, רצוי לתת לו תשומת לב רק בשבילו, ושאינה קשורה לגמילה, לדוגמא: הליכה לגינה רק עם אמא, משחק קופסא עם אבא ועוד. אם הוא מסכים ללבוש "תחתוני גמילה", אולי כדאי לאפשר לו זאת, עד שיגמל לחלוטין או עד שמספר הפספוסים יפחת. כל טוב ובהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי