אמירות משונות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/10/2011 | 21:34 | מאת: ליהי

היי, הבת שלי בת 5. שנה ראשונה בגן חובה, גן עירייה. לאחרונה היא מרגישה דחייה מילדים "שחומים".יש לה אמירות כמו:לא רוצה להזמין אותה כי היא שחומה". אמירןת שמטרידות אותי. אני מסבירה לה שיש ילדים לבנים,שחומים וגינגיים- וכולם אותו דבר. האם להתעלם ממשפטים אלו או לשוחח איתה על כך?

ליהי שלום רב, בתך חווה כעת שיעור חשוב לחיים, שהוא לדעת לקבל ולהכיל זולת השונה ממנה. חשוב ומשמעותי שתשוחחי עימה על כך, מכיוון שהיום זו ילדה "שחומה", וביום אחר זה ילד נכה או ילד שמרכיב משקפיים או ילד לקוי שמיעה או ילדה בעלת משקל עודף ועוד. הסבירי לה שיש אנשים שונים בעולם, וחשבי איתה מה יכול להיות שונה בין בני אדם, למשל: גובה, צבע עור, משקל, מין, גיל ועוד. בקשי ממנה שתאמר לך מה באמת חשוב בבני האדם, וסייעי לה בכך, כמו: נדיבות, טוב לב, כבוד, סבלנות וכו'. היא אינה חייבת להיות חברה של אותה ילדה, אך חשוב שתדע, שלא עשתה זאת בגלל גורם חיצוני, כמו צבע עור, אלא בגלל תכונות אחרות שאולי לא מצאו חן בעינייה. כמו-כן ניתן לקרוא עימה את השיר "חברים בכל מיני צבעים", שכתבה חנה גולדברג, ושמבוצע ע"י שרית חדד: "יש לי חבר חום כמו שוקולד כשאני עצובה הוא תמיד כזה נחמד נכון שהוא ממני לגמרי אחר אך על כזה חבר איך אפשר לוותר? " ..... את המשך מילות השיר את יכולה למצוא באחד ממנועי החיפוש באינטרנט. השיר יתן לך פתח לשוחח עימה על ההבדל בין התכונות החיצוניות של האדם לבין התכונות הפנימיות, ומה יותר חשוב ? גם הסרט היפה והחייה מעביר מסר זה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי