פרץ היצירתיות נפסק

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/10/2011 | 10:00 | מאת: דנה

היי, ביתי הבכורה יצירתית מאוד ומציירת מ ד ה י ם .עד גיל הגן היא היתה מציירת בשפע אך מאז שהתחילה בית ספר לפני שלוש שנים (היום בכיתה ג')- היא מציירת הרבה פחות. בשעות הפנאי היא מעדיפה לעשות דברים אחרים וגם כשאני או סבתא מבקשים ממנה לצייר היא לא רוצה, לפעמים היא אפילו אומרת שהיא שונאת לצייר. ניסיתי בעבר לרשום אותה לחוג מתאים אבל היא לא רצתה. - מה קרה שגרם לה להפסיק לצייר? היא מציירת רק במחברות כחלק מהשיעורים. האם בית הספר נטרל את היצירתיות שלה ? ואיך מחזירים את זה ? שאלה שנייה- הרבה אנשים אמרו לי "לעשות עם זה משהו""לפתח את הכישרון שלה" מה אפשר לעשות? איך מפתחים או אפילו משמרים את היצירתיות המופלאה שלה? תודה.

דנה שלום רב, הנך מזהה בבתך כישרון ויצירתיות רבה לציור, אך היא בוחרת שלא לפתח זאת – מה עושים ? אכן זו סוגייה קשה ומורכבת. לבטח את מודעת לכך, שלא ניתן להכריחה לעשות דבר מה ללא רצונה, בוודאי שיצירה ומוזה קשורים בכך. לכן, שוחחי עימה בארבע עיניים, ושמעי ממנה מדוע חדלה לצייר או האם יש דבר מה שמפריע לה או האם משהו ביקר את ציורייה ועוד – לכך יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות. נסי לחשוב עם עצמך, האם את מזהה סיבה כלשהי ? ומדוע חשוב לך שהיא תשוב לצייר. הדגישי בפנייה את כישרונה הרב ואת הסיבות מדוע לדעתך חשוב ומשמעותי, שהתחזור לצייר או/ו תתן ביטוי ליצירתיות שבה. כמו-כן הציעי לה שוב חוג או אולי חוג אחר שבו תיצור, כמו: קרמיקה (חימר), פיסול, ריקמה, סריגה ועוד. אם תרצה בכך, את יכולה לגשת עימה לחנות לחומרי יצירה ויחד לבחור חומרי גלם ליצירה – זו עת טובה לפני חופשת החגים הארוכה. אם בכל זאת בתך מסרבת לצייר או ליצור, יש להניח לה לנפשה, ולהדגיש בפנייה, שהיא אהובה, מוכשרת, מקסימה וכו' בכל בחירה שתעשה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי