קשר סימביוטי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/10/2011 | 21:21 | מאת: מיכל

הי שירלי. רציתי לדעת, מהו בעצם קשר סימביוטי?במה הוא מתבטא? וכיצד הוא משפיע ועל מי? תודה. מיכל.

מיכל שלום, קשר סימביוטי הנו מצב שבו שני גורמים (אנשים, בע"ח ועוד), תלויים זה בזה באופן מוחלט, כמו גוף אחד במקום שניים נפרדים. זאת אומרת, שבקשר זה אין גבולות, אין עצמאות ואין פרטיות. ביחסים בין בני אדם קשר זה אינו בריא, ומוגדר כיחסים חולים, כשאחד אינו יכול לתפקד לחלוטין ללא השני. לעיתים קרובות יש צורך בפרידה, כדי שכל אחד מבני הזוג יבנה את עצמו באופן אידיווידואלי ובנפרד. מידע נוסף ומעמיק בנושא את יכולה לקרוא במאגרי המידע באינטרנט. שירלי

03/10/2011 | 19:12 | מאת: מיכל

תודה.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי